Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roberto Mancini, selecţionerul Italiei: 'Poate că atunci când suntem disperaţi dăm ce avem mai bun'

wikidata.org
Roberto Mancini

"Poate că atunci când suntem disperaţi dăm ce avem mai bun", a declarat miercuri Roberto Mancini, selecţionerul naţionalei de fotbal a Italiei, campioana europeană en titre, ce este nevoită să dispute un baraj pentru a se califica la Cupa Mondială 2022, informează TuttoMercatoWeb, infomează Agerpres.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă este un semn de disperare surprinzătoarea convocare a atacantului Mario Balotelli pentru un stagiu de pregătire, Mancini a răspuns: "Dacă disperarea este cea dinaintea Campionatului European, e în regulă... Poate că atunci când suntem disperaţi dăm tot ce avem mai bun, aşa că e în regulă, dar nu cred că aceasta este o situaţie de disperare."

Întrebat dacă există presiune asupra sa, tehnicianul a spus: "Nu azi, poate cu o săptămână înainte de meciuri, dar şi asta mi se pare destul de normal."

Mai mulţi invitaţi surpriză, între care Balotelli şi atacantul brazilian naturalizat Joao Pedro, figurează printre cei 35 de jucători convocaţi luni de Mancini pentru un stagiu de pregătire în vederea meciurilor de baraj pentru calificarea la CM 2022.

Selecţionerul speră să profite de acest stagiu, organizat de miercuri până vineri la centrul naţional de la Coverciano, ca să mobilizeze toţi selecţionabilii pentru aceste baraje programate la finele lunii martie. Dacă va trece pe 24 martie de Macedonia de Nord în semifinala barajului, Italia va întâlni în finală învingătoarea dintre Turcia şi Portugalia, pe 29 martie.

Mario Balotelli, în vârstă de 31 de ani, care evoluează la Adana Demirspor, în Turcia, nu a mai fost convocat la echipa reprezentativă de trei ani, dar selecţionerul Mancini a citat constant numele său, afirmând că uşa rămâne deschisă pentru atacantul trecut pe la Inter Milano, Manchester City sau Nice.

"Este un stagiu de trei zile. Este un moment potrivit pentru a vedea aceste situaţii, dar asta se întâmplă mereu. Uşa echipei naţionale este întotdeauna deschisă tuturor. Dacă există jucători care ne pot ajuta, suntem foarte mulţumiţi de asta", a afirmat miercuri Mancini.

Despre Balotelli, el a spus: "La nivel tehnic a fost întotdeauna bun, trebuie sa vedem cum stă din punct de vedere fizic. L-am pierdut puţin din vedere şi să-l vedem pe viu câteva zile poate fi mult mai util. Apoi un jucător trebuie sa se integreze într-un grup deja construit, acesta e un alt aspect important."

Mancini a comentat posibilitatea ca venirea lui Balotelli să ducă la schimbarea sistemului de joc: "Putem evalua multe lucruri, dar şi fără Mario... Putem evalua jocul cu doi atacanţi apropiaţi şi două aripi, sunt lucruri pe care le vom încerca în aceste trei zile."

Balotelli nu i-a promis "absolut nimic" lui Mancini, a precizat selecţionerul. Acesta a adăugat: "El a fost chemat, la fel ca şi ceilalţi. Suntem curioşi să-l revedem

după ceva timp: trebuie evaluat la antrenament şi vazut pe viu pentru a înţelege. El nu trebuie să-mi promită nimic, la fel cum eu nu trebuie să-i promit nimic. Cred că e fericit să fie aici şi o să-l evaluez, atâta tot. Este singurul mod de a-l putea vedea pe el şi pe ceilalţi."

Italia a ratat ultima Cupă Mondială din 2018, o premieră în 60 de ani, fiind eliminată la baraj de Suedia (0-1, 0-0).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.