DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Roca Investments a finalizat vânzarea Frigotehnica către Vinci Energies

Facebook
comert cumparaturi carucior supermarket magazin

Roca Investments, un brand Impetum Group, anunţă finalizarea tranzacţiei prin care vinde Frigotehnica, lider naţional şi regional pe piaţa soluţiilor de frig, către Vinci Energies, holdingul din România al gigantului Vinci, potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES.

Tranzacţia a fost aprobată de Consiliul Concurenţei şi toate condiţiile au fost îndeplinite de părţile implicate. Astfel, tranzacţia a fost finalizată în 26 noiembrie 2021.

"Frigotehnica s-a numărat printre primele companii în care Roca Investments a investit în anul 2018. Investiţia a marcat începutul unei perioade de restructurare financiară, operaţională şi eficientizare pe toate palierele de business, ca urmare a căreia compania a devenit lider în industria frigului, atât pe plan naţional, cât şi regional. Dacă în 2018 Frigotehnica avea o cifră de afaceri de 18 milioane euro, era supra îndatorată şi înregistra pierdere, în prezent Frigotehnica are afaceri de peste 32 milioane euro şi are perspective de creştere spectaculoasă", se menţionează în comunicat.

În această tranzacţie, Roca Investments a fost asistată de consultanţii Reff & Asociaţii şi Lamontis.

Roca Investments este o companie care contribuie la amplificarea potenţialului companiilor, sprijinindu-le să îşi dezvolte strategii de business prin care accelerează creşterea valorii lor pe termen lung. Roca este prezentă în 10 judeţe ale ţării, în 5 mari sectoare de activitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producţie materiale de construcţii, îngrijirea personală. Cele 13 companii din portofoliu (din care două inactive) au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane euro, un profit operaţional (EBITDA) de 5 milioane euro şi au peste 1.000 de angajaţi.

Frigotehnica este un furnizor de soluţii complexe de frig pentru retail şi domeniul industrial, un brand 100% românesc, cu o tradiţie de peste 72 de ani în industria frigului din Romania şi regiune. Compania dezvoltă sisteme frigorifice la cheie, soluţii integrate de frig pentru toate sectoarele de activitate şi se implică pe fiecare segment din procesul dezvoltării unui proiect, de la consultanţă, proiectare, execuţie, construcţie, până la instalare şi mentenanţă.

Vinci Energies este holdingul din România al gigantului Vinci, lider mondial în concesiuni, construcţii şi energie care înregistrează venituri totale de peste 50 miliarde euro, este activ în 120 de ţări şi are peste 220.000 angajaţi. Vinci Energies furnizează soluţii personalizate pentru performanţă, fiabilitate şi securitate în: energie, instalaţii de încălzire, ventilaţie, aer condiţionat, inginerie electrică şi mecanică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.