Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roger Federer a revenit pe locul 1 ATP după cinci ani: Marius Copil a urcat pe locul 73, cel mai bun din carieră

www.agerpres.ro
Roger Federer

Tensimenul elvaţian Roger Federer a urcat de pe locul 2 pe locul I ATP, cu 10,150 de puncte, după ce a câştigat, duminică, turneul de 500 de puncte de la Rotterdam, la cinci ani trei luni şi două săptămâni de când s-a aflat ultima dată pe această poziţie şi la 14 ani după ce a fost prima dată numărul 1 mondial.

Roger Federer a devenit, luni, cel mai vârstnic lider ATP, la 36 de ani, şase luni şi 11 zile, depăşind recordul deţinut de americanul Andre Agassi, de pe vremea când era pregătit de actualul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill. Agassi avea atunci 33 de ani şi patru luni, în 2003.

Citește și: O nouă veste extraordinară pentru Simona Halep, după ce a aflat că va redeveni lider mondial: Românca, aproape de o lovitură mare de imagine

Elveţianul, jucătorul cu cele mai multe turnee de grand slam câştigate, 20, deţine şi recordul de longevitate în fruntea clasamentul ATP, 303 săptămâni, de la înfiinţarea ierarhiei profesioniştilor, în august 1973. Anterior, Federer a fost ultima dată pe locul I la 4 noiembrie 2012, anunță News.ro.

De la revenirea pe teren după o accidentare, în ianuarie 2017, Federer a câştigat 65 din cele 70 de partide jucate în circuit. De atunci, el a triumfat în trei din ultimele cinci grand slam-uri.

După 26 de săptămâni pe locul I, spaniolul Rafael Nadal a coborât pe locul 2 ATP, cu 9.760 de puncte, fiind urmat de croatul Marin Cilici, care se menţine pe locul 3, cu 4.960 depuncte, de bulgarul Grigor Dimitrov, finalistul de la Rotterdam, clasat pe locul 4 cu 4.653 de puncte, în urcare o poziţie, şi de germanul Alexader Zverev, cu 4.450 de puncte, în coborâre o poziţie, până pe locul 5.

Marius Copil a urcat o poziţie, până pe locul 73, cel mai bun din carieră, cu 717 puncte.

La dublu, Horia Tecău a urcat un loc, până pe 11, cu 4.980 de puncte, iar Florin Mergea a coborât un loc, până pe 73, cu 1.176 de puncte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.