Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a ajuns Roman Ambramovici pe lista cu oligarghi interziși de UE: Afaceri bănoase și legături secrete cu Putin

vestidinrusia.ro
Miliardarul rus Roman Abramovici

Proprietarul clubului Chelsea, Roman Abramovici, este descris ca fiind un „oligarh rus care are legături strânse și de lungă durată cu Vladimir Putin”. Textul apare într-o copie a textului juridic al UE referitor la cel mai recent pachet de sancțiuni impuse Rusiei, potrivit The Guardian.

Citește și: Video - Crunt: bilanțul morților din atacul Rusiei asupra unui turn de televiziune din Ucraina s-a dublat

Roman Abramovici este descris ca un „oligarh rus care are legături strânse și de lungă durată cu Vladimir Putin”, potrivit unei copii a textului juridic al UE referitor la cel mai recent pachet de sancțiuni impuse Rusiei, care urmează să fie publicat în cursul zilei de marți. „El a avut acces privilegiat la președinte și a menținut relații foarte bune cu acesta. Această legătură cu liderul rus l-a ajutat să își mențină averea considerabilă. El este unul dintre principalii acționari ai grupului siderurgic Evraz, care este unul dintre cei mai mari contribuabili din Rusia”, se arată în textul citat.

Omul de afaceri se află pe lista oligarhilor ruși sancționați de occident în urma războiului purtat de Rusia în Ucraina. Roman Abramovich a negat faptul că are legături strânse cu Putin. Contul din banca Barclays al lui FC Chelsea a fost suspendat temporar, vinerea trecută. Banca spune că are nevoie de timp pentru a evalua licența pe care a primit-o Chelsea pentru a continua activitățile legate de fotbal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.