Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roman (PNL) către ministrul de Interne: Rezolvaţi urgent problemele; nu aş vrea să auzim de o explozie a fenomenului infracţional

florin roman

Deputatul liberal Florin Roman a făcut apel, luni, la ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, să rezolve urgent problemele din sistem.

"Rugămintea noastră, doamna ministru, este să vedem unde sunt lucrurile urgente care ţin de siguranţa cetăţeanului şi de infracţiuni extrem de grave, să nu ne facem că nu există. (...) Nu cred că este important să ne întoarcem la Burebista, este important să constatăm că în stradă sunt probleme, că ele trebuie rezolvat rapid, pentru că mare parte din măsurile pe care dvs le-aţi anunţat ţin de soluţii pe termen mediu şi lung. Doamna ministru, fac apel la dvs, la colegii din jurul dvs, să rezolvaţi rapid aceste probleme, pentru că nu aş vrea să auzim în perioada imediat următoare de o explozie a fenomenului infracţional la nivel stradal, de omoruri sau alte infracţiuni comise cu violenţă şi să spunem atunci că doar am bifat ceea ce aţi numit dvs şi regret că aţi spus asta "un demers politicianist"", a afirmat Roman, la dezbaterile din Camera Deputaţilor privind pensionările şi reangajările din MAI, la care participă ministrul Carmen Dan.

El a susţinut că prezentarea ministrului de Interne, Carmen Dan, din plenul Camerei Deputaţilor a fost în proporţie de 80% "parte politică". "O asemenea abordare nu vă ajută", a spus Roman.

Liberalul a precizat că Ministerul Afacerilor Interne are un deficit de personal operativ evident. "Recentele pensionări din sistem pun în real pericol în special în zona de ordine publică, de siguranţă a cetăţeanului. Oricâte date statistice ne-aţi prezenta, în România reală se desfiinţează posturi rurale de poliţie, iar altele funcţionează în marea lor majoritate cu un singur agent de poliţie", a declarat Florin Roman, conform Agerpres.

El a susţinut că în municipiile reşedinţă de judeţ mai există una sau două patrule mixte de poliţişti şi jandarmi şi că este un mare deficit şi în ceea ce îi priveşte pe poliţiştii criminalişti. Roman a arătat, de asemenea, că discuţiile privind pensionările din MAI s-au purtat din perspectivă morală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.