Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strigătul unui român din Ținutul Secuiesc: 'Ungaria își impune propria politică în centrul Transilvaniei' / 'Budapesta controlează!'

tinutul secuiesc

Strigătul unui român din Ținutul Secuiesc: 'Ungaria își impune propria politică în centrul Transilvaniei' / 'Budapesta controlează!'

„Ungaria își impune propria politică în centrul Transilvaniei", a afirmat ieri, la Izvoru Mureșului, președintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, Dragoș Burghelia, informează Radio Târgu Mureș, relatează Rador.

În sesiunea de dezbateri de ieri s-a discutat situația românilor din județele Mureș, Harghita și Covasna, dar și despre cea a romano-catolicilor din Moldova.

În timp ce Dragoș Burghelia a atras atenția asupra faptului că cele două comunități majoritare din zonă “trăiesc vieți paralele”, președintele Fundaţiei Naţionale pentru Românii de Pretutindeni, Eugen Popescu a afirmat că “Budapesta controlează ce se întâmplă în zona Harghita, Covasna și Mureș”. De altfel, Popescu a subliniat că UDMR este încă la guvernare, dând exemplul unor demnitari care fac încă parte din Executiv.

La rândul său, directorul Centrului European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române, prof. univ. dr. Radu Baltasiu a precizat că “sintagma de “stat român” nu are acoperire” și a scos în evidență decăderea unor instituții abilitate în acest sens.

Context

După-amiaza au fost decernate Premiile „Pr. prof. Ilie Moldovan” celor care s-au remarcat prin munca depusă pentru păstrarea identității naționale, iar seara s-a încheiat cu recitaluri ale unor soliști și ansambluri folclorice din zonă.

În cursul zilei de azi, participanţii la eveniment vor discuta despre politica externă a României vizavi de integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, iar seara vor avea loc din nou momente festive şi spectacole artistice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.