Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romanca studenta de la Oxford

ox.ac.uk
oxford university
Un proiect unic în România, ce le oferă elevilor de liceu meditaţii gratuite pentru admiterea la Bac şi facultate, a fost realizat de o tânără din Buzău, studentă la Oxford, alături de alți olimpici români.
Gabriela Oprea are 20 de ani și este deja un nume sonor în domeniul chimiei după ce a reușit să obțină rezultate meritorii la olimpiadele internaționale de profil. A absolvit Școala Gimnazială „Sfântul Apostol Andrei” din Buzău, acolo unde i-a încolțit în suflet dragostea pentru chimie la clasa doamnei profesoare Carmen Gheorghe. Rezultatele spectaculoase le-a obținut însă la Colegiul Naţional „B.P. Hasdeu“ din Buzău, unde s-a pregătit cu doamna profesoară Virginia Mândruță Tănăsescu.
In 2018, Gabriela a obţinut medalia de argint atât la Olimpiada Naţională, cât şi la Olimpiada Internaţională de Chimie. De asemenea, a fost răsplătită cu medalia de bronz şi la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului, în anul 2016.
În prezent, Gabriela Oprea studiază Chimia la Universitatea Oxford din Anglia. Tânăra spune că este pasionată de ştiinţe de când se ştie, în special de chimie şi de fizică.

Sscrie reporterbuzoian.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.