Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Români, bătuți și umiliți la o fermă din Olanda: În ce condiții locuiau

Maasgouw
camera camin

Situație dramatică la o fermă din estul Olandei. Peste 50 de români au fost găsiți de autorități locuind în condiții îngrozitoare în orașul Linne, parte a municipalității Maasgouw.

“Rareori am trăit o situaţie atât de degradantă”, a spus Stef Strous, primarul din Maasgouw pentru a descrie situaţia românilor, potrivit publicației Bnnvara, care a mai menționat că românii primeau deseori și pedepse fizice transmite Protv.

Reprezentanţii primăriei, împreună cu Poliţia pentru străini şi Inspectoratul pentru Afaceri Sociale şi Ocuparea Forţei de Muncă, au efectuat o inspecţie a fermei.

Dincolo de faptul că erau prea mulţi oameni care trăiau într-un spaţiu mic, viața le era pusă în pericol în orice moment, pentru că nu existau detectoare de incendiu, stingătoare sau căi de evacuare, iar ferestrele erau baricadate. În plus, erau sticle de gaz şi arzătoare erau peste tot.

Românii trăiau în condiții mizerabile și foloseau bucătării insalubre. Potrivit edilului, unii muncitorii au lăsat o impresie de vulnerabilitate şi păreau să se teamă de şeful de echipă.

Acum aceștia nu mai sunt la fermă, dar municipalitatea nu știe unde s-ar putea afla.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.