Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Români reveniți din Spania, poveste tragică: L-a omorât pe iubitul fostei sale partenere, apoi s-a sinucis

captura video
Crimă la Heleșteni, județul Iași

Doi tineri și-au pierdut viața în urma unei tragedii cauzate de gelozie. Vasilica este femeia pentru care Valentin și Marian au murit. Primul, bărbatul cu care tânăra a făcut un copil și cu care și-a început un trai în Spania, iar Marian era bărbatul pe care îl cunoscuse recent, după ce s-a întors în România.

 

Tragedie în comuna ieșeană Heleșteni, unde doi tineri și-au găsit sfârșitul din cauza geloziei. În centrul dramei se afla o femeie care s-a despărțit de partenerul cu care avea un copil, iar după o lună s-a mutat cu un alt bărbat, mai tânăr. Vecinii au relatat jurnaliștilor de la Ziarul de Iași povestea tulburătoare a crimei urmată de sinucidere: Valentin, fostul partener al femeii a aflat că aceasta începuse deja o altă relație, l-a pândit câteva zile pe rivalul său amoros, apoi a intrat în casa celor doi la ora 2.00 dimineața. După ce l-a înjunghiat de patru ori pe noul partener al femeii, Valentin s-a dus în grădină și s-a spânzurat de un nuc.

Povestea tragică a cuplului a început în Spania, unde Vasilica se afla împreună cu părinții săi și unde l-a întâlnit pe Valentin, în vârstă de 37 de ani. Cei doi nu s-au căsătorit, dar au trăit împreună, rezultând un copil din relația lor. Cu un an în urmă, cei doi s-au mutat într-o localitate lângă Heleșteni. Părinții fetei s-au întors și ei din Spania și au luat o casă, în Heleșteni.

Orbit de gelozie, a vrut să o ucidă pe mama copilului său și pe noul iubit

 

Cuplul a început să aibă probleme în ultimele luni, femeia acuzându-l pe partenerul său că este prea gelos. Cu o lună în urmă, Vasilica și Valentin au decis să se despartă, iar ea s-a mutat la părinții săi, în Heleșteni, luându-și copilul cu ea. Între timp,  Vasilica l-ar fi întâlnit pe Marian, în vârstă de 29 de ani. Vestea că fosta lui concubină își găsise un alt bărbat l-a afectat profund pe Valentin, care, măcinat de gelozie, ar fi planificat toată tragedia care a urmat.

"L-am văzut pe fostul prieten al fetei de mai multe ori în ultimele zile. Cred că a planificat totul: a adus cu el cuțitul și frânghia cu care s-a spânzurat în cele din urmă", a declarat un vecin, citat de presa  locală. Cert este că, în noaptea de marți spre miercuri,  Valentin a venit la casa unde locuiau Vasilica și Marian, a sărit gardul și a pătruns în casă. Femeia a fugit când l-a văzut cu cuțitul în mână, dar Marian a fost surprins cu spatele, astfel că Valentin l-a înjunghiat de patru ori în spate, atingându-i un plămân și alte organe vitale. A reușit să iasă din casă și, câteva minute mai târziu, a murit lângă un gard. Valentin a mers în grădina din spatele casei și s-a spânzurat cu o frânghie pe care o luase cu el anterior.

Întors din Spania, Valentin s-a spânzurat în grădina casei foștilor socri

 

"A venit ambulanța, l-au resuscitat... Au declarat decesul. Noi nu știam în acel moment că, în grădina din spatele casei fostei concubine, criminalul s-a spânzurat. A fost găsit abia la ora 8 dimineața", a spus o vecină presei locale.

"La data de 28 februarie 2024, ora 03:40, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au fost sesizați cu privire la faptul că, la data de 28 februarie 2024, în jurul orei 02:25, numitul V.V. (37 de ani), a pătruns fără drept în imobilul din satul Heleșteni, comuna Heleșteni, județul Iași, aparținând familiei D., în care locuia fosta sa concubină, unde a găsit-o pe victima B.V.M. (27 de ani), căreia i-a aplicat multiple lovituri cu un obiect tăietor-înțepător în zona toracelui anterior și posterior, a membrelor superioare și inferioare. Victima B.V.M. a reușit să fugă din imobil pe drumul public, iar după ce a parcurs o distanță de aproximativ 100 de metri s-a prăbușit lângă un gard, loc în care a decedat. Cu ocazia cercetării la fața locului, în grădina din spatele casei familiei D., numitul V.V. a fost găsit spânzurat de crengile unui copac. În cauză s-a dispus efectuarea necropsiei asupra cadavrelor numiților B.V.M. și V.V.", a precizat Elena Mădălina Pricop, prim procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.