Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a înregistrat cea mai importantă scădere a producţiei industriale din UE, în octombrie

www.news.ro
hală, fabrică, întreprindere, industrie

Producţia industrială a crescut atât în zona euro cât şi în Uniunea Europeană, în luna octombrie 2021 comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, însă în rândul statelor membre România a înregistrat cea mai importantă scădere a producţiei industriale în ritm anual, arată datele publicate, marţi, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Conform acestor date, producţia industrială a crescut cu 3,3% în zona euro şi cu 3,6% în UE. Creşterea producţiei industriale în UE în ritm anual s-a datorat în special unei creşteri de 7,9% a producţiei de bunuri de folosinţă îndelungată, urmată de un avans de 3,5% al producţiei de bunuri de capital şi de o creştere de 3,1% a producţiei de energie.

Ţările membre cu cel mai important declin anual au fost România (minus 6,6%), Portugalia (minus 6,5%) şi Cehia (minus 4,9%), potrivit Agerpres.

De la o lună la alta, octombrie 2021 comparativ cu septembrie 2021, producţia industrială a crescut cu 1,1% în zona euro şi cu 1,2% în UE. Şi în acest caz, România este printre ţările cu cele mai importante scăderi (minus 0,9%), alături de Letonia (minus 1,5%) şi Estonia (minus 2,4%).

Datele publicate anterior de Institutul Naţional de Statistică arată că producţia industrială a scăzut în luna octombrie a acestui an cu 1,5% ca serie brută şi cu 0,9% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, faţă de luna precedentă. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a fost mai mică atât ca serie brută (-8,6%), cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (-6,1%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.