Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România cea dătătoare de boli psihice, guvernată numai de Legile lui Murphy/ Opinie

ciocanel judecator

Să fii român e cel mai mare blestem de pe planetă! Știu, ar trebui să fiu mai pozitivă, dar nu le prea am cu ipocrizia! Dacă ai ghinionul să nu te naști prost sau obedient, atunci e clar: ești un român nefericit! Nu suntem mulți, dar, Doamne, cum doare! Mă uitam zilele trecute la șoferii care se claxonau la semafor și mi-au dat seama că trăiesc în țara care a ajuns să dea amenzi pentru claxonat la semafor, în vreme ce cred că jumătate din șoferi conduc cu nasul în telefon și riscă la orice oră să producă o tragedie. Dacă se poate inventa o lege imbecilă, inutilă, care să fie dată, doar așa, de dragul de a fi dată, cu siguranță ea e dată în România. Orice e prost, inutil, aberant sau jenant, e rapid adoptat de țara noastră, care, ne place sau nu, e guvernată numai de spiritul de turmă și de Legile lui Murphy! Restul sunt povești și personaje trecătoare!

România e o glumă stupidă. O farsă! Practic, dacă am avea luxul să privim țara asta de undeva de sus, dintr-un OZN, dacă am fi ceva mai detașați, ne-am putea da seama că în România absolut totul merge prost. Și nu e vorba aici de vreo depresie de-a mea, ci de pură luciditate. În vreme ce prețurile bubuie, PNL se leapădă de Cîțu, facturile cresc, benzina ajunge un lux, zi de zi curge cu promisiuni de mai bine. Coaliția nu face nimic, dar anunță zi de zi că se pregătește să facă! Între timp, unicul lucru adevărat despre România sună așa:  Dacă ceva poate merge prost, va merge! Și când nu a mers! La noi, totul e conform Legilor lui Murphy! Dacă poate fi rău, va fi rău, dar la extrem! Iar dacă ceva merge bine, ai nitică răbdare, încă nu ai aflat tot!

România e țara în care dacă ți-ai spălat mașina, plouă sau toți porumbeii se descarcă pe ea. E țara în care dacă ți-ai luat casă în rate, precis ai ceva vecini gălăgioși care îți strică bucuria sau urcă ROBOR până la cer și ajungi să plătești rate cu 30% mai mari. E țara în care dacă ai și tu concendiu, apăi, are și vecinul care precis renovează. E țara în care dacă ai ceva de rezolvat, musai, musai, stai la o coadă unde ceva pilos intră peste rând și ceva funcționară încremenită te ia peste picior. Și exemplele pot continua. Suntem așa săraci, încât și când te duci la mall să te relaxezi la shopping, ajungi să te umpli de greață când vezi tricouri pătate cu fond de ten și cabine insalubre pline de haine uitate acolo de domnișoare obișnuite să aibă servitori. Mai mult, să te ferească Dumnezeu să te căsătorești și să faci copii, să devii subiect de contabilitate pe la rude și vecini: Tot mașina asta? Da, nu mai faceți copii? Unde plecați iar în concediu? Hey, dar de ce v-ați pus așa gresie în baie? Aș putea continua la nesfârșit, dar nu are sens, de asta se ocupă viața din România, care, așa cum superb a exprimat Mircea Badea, ne ocupă tot timpul și, zic și eu, ne mănâncă toți nervii!

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.