Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România e în liga mică la corupția medicilor din centrele de vaccinare: Noua descoperire din Italia eclipsează totul

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare copii

Poliţia italiană a dezmembrat o reţea ce opera în diferite oraşe ale ţării şi care vindea pe reţelele de socializare certificate sanitare false persoanelor nevaccinate anti-COVID-19, contra sumei de 300 de euro, relatează EFE.

O amplă operaţiune, care a implicat percheziţii şi investigaţii în întreaga ţară, a dus la desfiinţarea acestei reţele, în timp ce 25 de persoane au fost denunţate că deţin certificate false de vaccinare anti-COVID-19, scrie agerpres.ro.

Citește și: Comisia Europeană îi 'nimicește' pe oligarhii ruși: 'Le vom îngheța bunurile: iahturi sau mașini de lux'

La operaţiunea lansată de Procuratura din Termini Imerese (Sicilia) au participat agenţi ai poliţiei judiciare şi a inclus o amplă investigaţie informatică, având în vedere că organizaţia anunţa vânzarea pe platforma Telegram de certificate false, care reuşeau să treacă de controalele obişnuite de verificare, potrivit poliţiei.

Activitatea organizaţiei implica "proceduri frauduloase comise cu ajutorul internetului ce puneau în pericol încrederea şi sănătatea publică", anunţând pe Telegram vânzarea de certificate sanitare pentru persoane nevaccinate anti-COVID-19, precizează poliţia.

Citește și: Rusia a tăiat accesul armatei ucrainene la Marea Azov: trupele moscovite și separatiștii din Donbas au făcut joncțiunea

În total, s-au efectuat 20 de percheziţii în toată Italia, care au condus la confiscarea de documente false şi a peste 30 de dispozitive informatice în care erau salvate certificatele în format digital.

Printre cei suspectaţi de posesie de certificate false figurează şi un membru al Poliţiei, precum şi mai mulţi minori cărora părinţii le cumpăraseră un certificat sanitar.

Citește și: Disputa nucleară escaladează! Rușii cer returnarea armelor nucleare americane din Europa: 'Este inacceptabil pentru noi'

Furnizorii îi asigurau pe clienţi că le vor expedia un certificat sanitar personalizat, "ranforsat cu cea de-a treia doză", pentru care cereau o copie a cardului de sănătate, în schimbul achitării a 300 de euro, în general în criptomonede.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.