Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România eșuată, cum să nu avem speranțe?

gigel stirbu

După ce Instanța supremă a pronunțat, joi, seara, soluția în dosarul lui Liviu Dragnea, în care liderul PSD este acuzat de fapte de corupţie, acesta fiind condamnat la 3 ani si 6 luni cu executare, premierul României, Viorica Dăncilă a sărit imediat în apărarea d-lui Dragnea spunând că în România, care, să nu uităm, este condusă de ea și de PSD, justiția este arbitrară, nerecunoscând o decizie a instanței și astfel intrând în conflict cu instituțiile statului. La scurt timp, a sărit și ministrul de interne, Carmen Dan, cu un mesaj de susținere pentru domnul condamnat-comandant PSD, în care acuză o condamnare politică nefiind capabilă să accepte o hotărâre judecătorească.

În ochii acestor femei, Liviu Dragnea, este acel om cu demnitate și cu tărie de caracter, care ar trebui să rămână în continuare în picioare, adică să conducă în continuare partidul, Camera Deputaților și Guvernul, abuzând de putere și făcând-o ca și până acum numai în detrimentul românilor. Doamnă Carmen Dan, nu credeți că ar trebui să vă preocupați mai mult de agresivitatea Jandarmeriei Române asupra cetățenilor nevinovați și mai puțin de soarta lui Liviu Dragnea? Jandarmeria Română care este în subordinea dvs., riscă să ajungă o rușine națională, comițând abuzuri inimaginabile față de oamenii ai acestei țări sărăciți de PSD. Nu înțeleg de ce este nevoie de atâta agresivitate față de protestele pașnice ce au avut loc în ultimile zile în capitală. Jandarmii au călcat oameni în picioare, au folosit gaze lacrimogene, au luat simpli trecători de pe stradă și i-au bagat cu forța în dube…asta-i recunoștința dvs. față de contribuabilii acestei țări, doamnă Carmen Dan?! Nu mai e mult și Jandarmeria Română, aflată în subordinea dvs., va recurge la jeturi de apă și la gloanțe de cauciuc asupra populației care nu dorește nimic altceva, decât să nu mai fie condusă de niște hoți.

Comitetul Executiv al PSD, convocat astăzi, este praf în ochi. Vor face un zid de protecție în jurul condamnatului Dragnea pentru că mulți sunt certați cu legea. Cine să-i ceară demisia lui Liviu Dragnea? Paul Stănescu, partenerul lui de vânătoare, căruia i-au prosperat afacerile datorită accesului la banii din  bugetul national? Ionel Arsene de la Neamț? Un alt penal, acuzat de trafic de influență. Dumitru Buzatu de la Vaslui, care și-a instalat fiul secretar de stat și soția senator și care consideră decizia Instanței supreme, în ceea ce-l privește pe  Dragnea, un joc al adversarilor politici?!

Cum să ne așteptăm să-i ceară cineva demisia lui Liviu Dragnea? Poate Dăncilă, care dacă nu ar fi fost Daddy, acum ar fi predat  tehnologia forării unui puț cu cazmaua…sau Carmen Dan, care în lipsa protectorului Dragnea acum ar fi ștampilat state de plată la vreo școală din mediul rural?

Poate că i-ar cere demisia d-lui Liviu Dragnea, dl. Dănuț Andrușcă, ministrul economiei, dacă acesta nu ar fi certat cu limba română și ar fi capabil să formulize o frază coerentă. Dar ce să ne mai mirăm? Și Caligula și-a făcut calul senator. Știe Dragnea de ce își ține prietenii necuvântători aproape.

O! Era să uit! Mai e Olguța! Poate ea îi va cere demisia d-lui Dragnea însângeratul. Va sângera  alături de țiitorul Claudiu Manda, care și acesta ar fi ajuns mare tăietor de bilete pe transportul în comun din provincie, și va cere răspicat demisia lui Daddy.

E clar! Este o ședință CEX fără speranțe. Dacă pleacă Dragnea, pleacă toți. Mulți din liderii PSD sunt actorii principali în diverse dosare penale pe rol. Să nu avem speranțe de la CEX. Dragnea nu va demisiona din nicio funcție publică pe care o deține și nimeni nu va îndrăzni să-i ceară această demisie. Au pus cizma pe gâtul statului și țara este propria lor moșie. Ultimele lucruri care îi interesează pe ei sunt binele contribuabilului și dorințele electoratului.

Vizavi de demisia lui Liviu Dragnea din toate funcțiile publice sa nu uităm că orice persoană ce ocupă o funcție de demnitate publică la nivel central sau local reprezintă instituțional în fața tuturor interlocutorilor interni sau externi. Pentru ca asupra instituțiilor statului și a cetățenilor români să nu planeze nicio urmă de îndoială, a treia funcție în stat nu trebuie să fie ocupată de un condamnat penal, fie el și în prima instanță.

Și în final, cu o ultimă speranță, doresc să dau un citat din Codul de etică și conduită al PSD: “Niciun membru de partid care este urmărit penal, a fost trimis în judecată sau a fost condamnat pentru fapte de corupție NU poate ocupa funcții publice (în partid) sau administrative (în stat)”. Așa să fie!, transmite Gigel Știrbu într-un comunicat remis stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.