Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România este la un pas de epidemia de gripă: bilanțul a ajuns la 39 de morți

morga

Încă o persoană a murit din cauza gripei. Este vorba despre o femeie în vârstă de 51 de ani, care nu era vaccinată, inforează postul de televiziune Digi24. Numărul deceselor din cauza gripei se ridică astfel la 39 de morți.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat vineri că suntem în pragul unei epidemii de gripă, dat fiind că ultimele două săptămâni au fost declarate săptămâni epidemic.

Ministrul Sănătăţii a explicat că pentru luarea unei decizii cu privire le eventuala declarare a unei epidemii de gripă ar trebuie să existe şi o a treia săptămână consecutivă în care numărul cazurilor înregistrate să depăşească estimările şi că este aşteptat săptămâna viitoare comunicatul Institutului de Sănătate Publică.

Citește și: Raport: Peste 100 de deținuți AU MURIT în penitenciarele din România DOAR în 2018: Principalele cauze și statistica la nivel european

"Conform specialiştilor, suntem în pragul unei epidemii. Pentru a putea declara epidemie, este nevoie de trei săptămâni la rând în care numărul cazurilor diagnosticate să fie mai mare decât numărul cazurilor estimate. Aşteptăm pentru săptămâna viitoare comunicatul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi dacă numărul de cazuri diagnosticate va fi mai mare decât numărul de cazuri estimate, atunci vom putea spune că suntem în epidemie", a spus Sorina Pintea.

Potrivit acesteia, INSP a început monitorizarea încă din octombrie, debutul sezonului de gripă fiind declarat în 17 ianuarie, când MS a transmis măsuri care trebuie aplicate în cazul circulaţiei intense a virusului gripal.

Ea a spus că numărul de cazuri de îmbolnăviri în unităţile şcolare transmis până în 23 ianuarie MS a fost de 5.823, iar acest număr justifică solicitarea făcută de MS ministerului Educaţiei privind suspendarea cursurilor în 25 ianuarie.

Pintea a mai spus că aceste zile libere nu ar trebui să însemne că nu merg copiii la şcoală, dar merg în alte zone aglomerate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.