Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România extinde centrele drive-through în mai multe sectoare din București sau în orașe precum Galați, Suceava și Constanța

Inquam Photos / Octav Ganea
centru vaccinare drive thru bucuresti

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, joi, că următoarele centre de vaccinare anti-COVID-19 de tip drive-through în Capitală vor fi deschise în sectoarele 3 şi 6, arată Agerpres.

El a precizat că în Bucureşti şi în ţară se doreşte înfiinţarea mai multor centre de acest tip. "În Bucureşti se doreşte înfiinţarea mai multor centre de tip drive-through. De asemenea, am primit din ţară mai multe solicitări pentru deschiderea acestor tipuri de centre, având în vedere că există un acces foarte uşor al oamenilor pentru vaccinare, nu este nevoie de programare şi un astfel de centru permite cu uşurinţă celor care se deplasează, care au un program mai complex să se adreseze şi acestui serviciu de vaccinare. (...) Următoarele centre, din câte am discutat la nivel local, vor fi de pildă în Sectorul 3, se doreşte în Sectorul 6 şi probabil că şi celelalte sectoare vor lua în calcul înfiinţarea unor astfel de centre. De asemenea, în Galaţi, în Constanţa, Suceava, sunt mult mai multe judeţe care îşi doresc operaţionalizarea centrelor de tip drive-through", a spus Gheorghiţă.

El a precizat că platforma de programare pentru vaccinare rămâne în continuare un instrument. "Suplimentar, ne gândim din ce în ce mai mult la opţiunea de a se prezenta direct către centrele de vaccinare persoanele, începând, foarte probabil, cu centrele de vaccinare din municipii, din oraşe şi progresiv extindem la nivel naţional.

Nu putem să deschidem acest tip de prezentare la nivel naţional, pentru că trebuie să fim foarte bine calibraţi cu numărul de doze care se regăsesc într-un centru, pe de-o parte a nu irosi inutil doze şi pe de altă parte pentru a avea suficiente doze încât să oferim tuturor celor care se prezintă această posibilitate de a se vaccina.

Încă nu mi-aş dori să fie oameni care să aştepte două-trei ore la coadă şi ulterior să plece acasă nevaccinaţi.

Tocmai de aceea este important să începem progresiv această activitate. Ne gândim fie să se poată prezenta persoanele pe tot parcursul zilei, de la 8 dimineaţa la 8 seara, fie pe anumite intervale de timp. Încă analizăm să vedem care este cea mai bună soluţie", a adăugat preşedintele CNCAV.

Gheorghiţă a mai spus de 1 mai sunt aproape 60.000 de persoane programate în platformă. "La Constanţa se vor deschide două linii noi de vaccinare pentru turişti", a mai spus el, arătând că vaccinul Pzifer va fi cel administrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.