Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romania in fata unei noi provocari, a etnobotanicelor!

droguri etnobotanice

Noile spice-uri reprezinta un amestec de substante necunoscute sub aspectul compozitie. Ele sunt comandate de pe internet si sunt substante chimice, de cele mai multe ori comercializate sub forma de ingrasaminte pentru flori, pentru plante etc. In ultima instanta ele sunt de fapt , droguri de mare risc .

Sa dovedit ca sunt mult mai agresive, mult mai virulente pentru organism. Atragem atentia consumatorilor cat si potentialilor consumatori sa aiba grija ca în momentul in care o persoana consuma astfel de substante isi pune viata real în pericol .

Citește și: Un nou drog depistat în România: cocaina crack

Din informatiile noastre s-a ajuns in situatia, sa existe copii sa nu pot sa mai mearga la scoala din cauza consumului de etnobotanice, ierburi etc . Sunt zeci de copii, zeci de mame, dar le este rusine sau teama , sa vina sa spuna prin ceea ce trec copiii lor .

CIADO Romania in cadrul procesului de monitorizare a aplicarii Strategiei Nationale Antidrog 2013 – 2020 si Planului de Actiune 2013 – 2016 , a constatat ca autoritatile publice n-au aplicat prevederile legale si n-au desfasurat actiunile ce rezulta din documentele legale . Ceea ce se intampla in Romania in ultimele 3 saptamani ( peste 44 internati ca urmare cosnumului de droguri ) este rezultatul indiferentei autoritatilor fata de acest fenomen ce ia amploare . In anul 2012 in Romania 11 % dintre elevi si 21 % dintre elevi consumau droguri . CIADO in urma propriei cercetari apreciaza cresteri semnificative in anul 2014 , respective 14, 5 % elevi si 25,7 studenti iar la nivel populatie generala o crestere de la 4,3 % la 5,9 % .

Concluzii CIADO ;

In Romania consumul va creste semnificativ, daca autoritatile nu vor aplica legislatia in domeniu prevenirii , reducerii cererii si ofertei de droguri . CIADO Romania va formula plangeri penale de neglijenta in serviciu cu consecinte deosbit de grave, impotriva tuturor responsabililor cu aplicarea Strategiei Nationale Antidrog . Guvernul Romaniei are obligatia de a schimba de urgenta Planul de Actiune Antidrog, intrucat este inaplicabil si sa adopte in procedura de urgenta prin HG , Programul National si Programul de Interes National Antidrog , ce trebuia legal adoptate din anul 2013 . Fara legislatie coerenta si aplicata la fiacre nivel , vom avea o noa generatie pierduta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.