Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, în TOPUL țărilor UE în privința creșterii economice

pixabay.com
diverse, economie, monede

România se află în topul țărilor europene în privința creșterii economice la egalitate cu Slovacia.

Conform datelor Eurostat România are o creștere economică de 4% în T4 2018, față de T4 2017, și se se află pe locul 4 în UE, într-un clasament condus de Letonia, cu o creștere de 5,5%, urmată de Ungaria cu 4,8% și Polonia (4,6%), informează Mediafax.

Citește și: Mama unei paciente face dezvăluiri HALUCINANTE despre medicul ginecolog fals: 'A venit și a apăsat pe plagă. M-am temut'

Din datele prezentate de Eurostat joi lipsesc evoluțiile economice pentru mai multe state, printre care Estonia, Irlanda, Grecia, Cehia, Croația sau Slovenia.

Conform Eurostat, PIB a crescut cu 0,2% atât în zona euro cât și în UE28, în T4 în comparație cu trimestrul precedent, și cu 1,2% și 1,4% în zona euro, respectiv UE 28 în comparație cu T4 2017. În întreg anul 2018 PIB a crescut cu 1,8% în zona euro și 1,9% în UE28, în baza datelor ajustatte sezonier.

Numărul persoanelor angajate a crescut cu 0,3% în zona euro și cu 0,2% în UE28, în ultimul trimestru al anului trecut, față de trimestrul precedent. În comparație cu T4 din 2017, numărul angajaților a crescut cu 1,2% atât în zona euro cât și în UE28.

Citește și: Gabriela Firea nu cedează: decizia luată de primarul Capitalei, după instanța a declarat înființarea companiilor municipale drept ilegală .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.