Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România încheie grupa B la Campionatul European de handbal masculin cu trei înfrângeri și se întoarce acasă miercuri

prosport.ro
handbal

Naţionala de handbal masculin a României a fost învinsă marţi, la Mannheim, de reprezetantiva Croaţiei, scor 31-25 (16-12), în ultimul meci din grupa B a Campionatului European din Germania, la care tricolorii au jucat după 28 de ani.

Principalii marcatori ai partidei au fost Negru 9 goluri, Grigoraş 3, Buzle 3, pentru România, respectiv Klarica 7, Sostaric 4, Kusan 4, Jelinic 4, pentru Croaţia, potrivit news.ro.

Croaţia s-a calificat neînvinsă în grupele principale, de pe primul loc, în timp ce ultima dispută din grupa B, marţi seară, între Spania – Austria va stabili a doua formaţie care merge în grupa principală I.

Marţi se mai joacă partide şi în grupele A şi C, iar rezultatele vor stabili componenţa grupei principale I. În grupa II au ajuns deja echipele Danemarca, Suedia, Slovenia, Olanda, Norvegia, Portugalia.

Trei eşecuri categorice a înregistrat România la Campionatul European, la care s-a calificat după 28 de ani: 21-34 cu Austria, 24-36 cu Spania şi ... cu Croaţia. Tricolorii au încheiat participarea cu 0 puncte, pe ultimul loc în grupa B şi se vor întoarce acasă în cursul zilei de miercuri.

Meciurile din grupele principale se vor juca în intervalul 17-24 ianuarie, la Hamburg şi Koln. De acolo, tot primele două clasate vor merge mai departe, adică în semifinalele din 26 ianuarie, pentru ca partidele pentru medalii să aibă loc în 28 ianuarie, toate disputele fiind programate la Koln.

Naţionala României a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante.

Titlul european a fost câştigat în 2022 de Suedia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.