Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România intră în DOLIU NAȚIONAL: Guvernul va aproba TREI zile de doliu național, după moartea Regelui Mihai

Inquam Photos / George Calin
regele mihai I

Guvernul va aproba, în şedinţa de miercuri, o hotărâre privind stabilirea a trei zile de doliu naţional pentru decesul Regelui Mihai I, au declarat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

Conform surselor citate, cele trei zile de doliu naţional urmează să fie stabilite marţi seară în urma unei discuţii cu reprezentanţii Casei Regale.

Citește și: Mediul de afaceri „atacă”! Guvernul Tudose, pus la zid!

”Guvernul va sprijini organizarea funeraliilor naționale care vor avea loc în memoria Regelui Mihai. În acest sens, reprezentanții instituțiilor guvernamentale implicate în organizarea ceremoniilor funerare vor avea astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire tehnică cu reprezentanții Casei Regale a României pentru stabilirea detaliilor și calendarului funeraliilor naționale.

Guvernul României este alături de Casa Regală în aceste momente grele și transmite sincere condoleanțe!”, precizează Executivul.

Citește și: După decesul Regelui Mihai, Gabriela Firea pregătește o schimbare majoră! Anunțul făcut în urmă cu câteva momente

Pe de altă parte, o şedinţă tehnică va avea loc marţi după-amiază la Palatul Victoria pe tema funeraliilor Regelui Mihai I.

Conform surselor citate, şedinţa este organizată la nivelul Secretariatului General al Guvernului cu responsabili din ministerele de resort.

Citește și: O imensă lovitură pentru Familia Regală! Ce ar urma să PIARDĂ aceasta, după decesul Regelui Mihai

Premierul Mihai Tudose a transmis un mesaj de condoleanţe, în care arată că Regele Mihai I a fost "un model de moralitate şi demnitate pentru români".

"Poporul român se desparte îndurerat de Regele Mihai, un model de moralitate şi demnitate pentru români, o personalitate care a marcat puternic istoria României. Îi vom simţi mereu lipsa, cu atât mai mult anul viitor, atunci când vom celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, un moment cu o semnificaţie deosebită pentru naţiunea noastră. Amintirea Majestăţii Sale va rămâne mereu vie. Condoleanţe Casei Regale a României, vă suntem alături şi vă asigurăm de întregul nostru sprijin. Dumnezeu să-l odihnească!", a scris Tudose pe Facebook.

Citește și: Surprinzător! Unde a lucrat protestatarul care l-a lovit pe bătrânul de 71 de ani și ce vârstă avea când s-a pensionat – doar 5 ani și jumătate în câmpul muncii

Regele Mihai I, fostul suveran al României, a murit marţi la vârsta de 96 de ani la reşedinţa din Elveţia, a anunţat Casa Regală.

Miercuri va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.

Citește și: Marea fuziune s-a finalizat: Ce cunoscut lanț de magazine a absorbit Telekom .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.