Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România intră puternic pe piața de armament: sigur nu o să livrăm Ucrainei, dar Germania sau alte țări sunt luate în vizor

News.ro
Florin Spataru

România își extinde producția de armanent, totul în contextul în care multe țări se confruntă cu un deficit în acest sens! Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a confirmat acest lucru, însă a ținut să precizeze că Ucraina nu reprezintă o prioritate pentru țara noastră.

„În cursul anului 2022 au fost mai multe discuţii legate de investiţii comune în producţia de muniţii. Ce pot să spun este că cel puţin în acest moment nu avem un acord semnat sau o scrisoare de intenţie semnată cu vreuna dintre aceste ţări cu care am discutat. Pe de altă parte, România a alocat bani pentru producţia de muniţie, 10 milioane de euro, alocaţi din rectificarea bugetară din 2022 şi bugetul pe 2023, pentru modernizarea şi reluarea producţiei de muniţie de calibru greu”, a declarat Florin Spătaru pentru postul de televiziune DIGI24.

„Aş vrea să fac o clarificare despre producţia de muniţie pentru războiul din Ucraina. Vom produce această muniţie pentru acoperirea stocului necesar pentru Ministerul Apărării Naţionale şi pentru stocul sau deficitul de stoc pentru alte ţări NATO. Scopul nu este asigurarea acestei muniţii pentru războiul din Ucraina", a mai precizat oficialul român.

„Germania are de asemenea nevoie de această muniţie. Stocul este la nivel minim în toate ţările. Producând acum câţiva ani muniţie de calibru greu, România poate să asigure această muniţie la un preţ competitiv. Dar discuţiile în ceea ce priveşte colaborarea cu Germania şi alte ţări vizează nu numai producţia de muniţie, ci şi realizarea în parteneriat a unei fabrici de producţie de pulberi. Sunt mai multe proiecte care vizează industria de apărare, în care România investeşe alături de alte ţări şi alte companii”, a concluzionat ministrul Florin Spătaru.

jurnaliştii de la Wall Street Journal spuneau zilele trecute că o fabrică de armament din România va primi o cofinanţare din Germania, pentru a produce obuze pentru Ucraina, dar şi că o confirmare oficială în acest sens ar urma să vină la finalul lunii ianuarie. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre o criză de armament în NATO, în timpul vizitei făcute la Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.