Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România mai așteaptă: SUA au trimis avioanele care pătrund în spațiul inamic în Estonia, nu la noi

boeing.com
f-15

Şase avioane militare americane F-15 au aterizat miercuri la o bază aeriană din Estonia, în contextul în care NATO îşi consolidează forţele din flancul său estic din cauza agravării situaţiei securităţii la frontiera ruso-ucraineană, informează Reuters.

NATO a anunţat luni că îşi plasează forţele în stand-by şi consolidează Europa de Est cu mai multe nave şi avioane de vânătoare, în ceea ce Rusia a denunţat a fi drept ''isteria'' Occidentului ca răspuns la comasarea de trupe ruse la frontiera cu Ucraina, scrie agerpres.ro.

''Cele şase avioane de vânătoare vor fi desfăşurate până la finalul săptămânii viitoare'', a declarat un purtător de cuvânt al bazei aeriene Amari din Estonia.

Avioanele F-15 vor consolida misiunea de poliţie aeriană în regiunea Baltică, desfăşurată de NATO, potrivit Comandamentului aerian aliat al NATO.

Estonia, Letonia şi Lituania - cândva foste republici componente ale Uniunii Sovietice şi în prezent membre ale NATO şi ale Uniunii Europene - nu deţin avioane de vânătoare şi se bazează pe NATO pentru asigurarea protecţiei spaţiului lor aerian.

Anterior, NATO anunţase că Danemarca va trimite joi patru avioane militare F-16 la baza aeriană Siauliai, din Lituania.

Rusia a concentrat în ultimele luni zeci de mii de militari la frontiera cu Ucraina şi a făcut tot mai multe manevre militare, stârnind temeri privind o invazie.

Moscova neagă orice plan în acest sens, însă Kremlinul insistă să primească garanţii scrise pentru securitatea sa, inclusiv promisiunea că Ucraina nu va fi primită în NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.