DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

România nu respectă procedurile în privința numărului de urgență 112

Comisia Europeană (CE) a anunţat, joi, că lansează proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor împotriva mai multor state membre, inclusiv României, în ceea ce priveşte numărul de urgenţă 112, geoblocarea nejustificată şi normele de securitate cibernetică la nivelul UE, potrivit news.ro.

Citește și: SURSE Klaus Iohannis a bătut palma în secret! Lovitură pentru Dan Barna – Mutarea care scoate din joc USR-PLUS-ul

CE a decis să continue procedurile de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor împotriva mai multor state membre, printre care şi România, ca urmare a nerespectării de către acestea a obligaţiilor care le revin în legătură cu piaţa unică digitală.

”Comisia va trimite astăzi avize motivate Bulgariei, Germaniei şi Irlandei pentru neîndeplinirea obligaţiei de a notifica transpunerea integrală a legislaţiei UE privind accesibilitatea site-urilor web şi a aplicaţiilor mobile [Directiva (UE) 2016/2102], precum şi Croaţiei pentru neîndeplinirea obligaţiei de a prezenta corespunzător planurile sale de derulare a benzii de frecvenţe de 700 MHz pentru serviciile 5G [Decizia (UE) 2017/899]”, se arată în comunicat.

În plus, Comisia a decis să trimită scrisori de punere în întârziere Austriei, Belgiei, Greciei, Ungariei, României şi Sloveniei pentru că nu au furnizat informaţii cu privire la operatorii de servicii esenţiale identificaţi în temeiul legislaţiei UE privind securitatea reţelelor şi a sistemelor informatice.

Citește și: Cutremur! Soțul blondei care vrea să-i fure fotoliul lui Klaus Iohannis părăsește o importantă funcție

Apoi, a trimis scrisori de punere în întârziere Croaţiei, Cehiei, Germaniei, Greciei şi Spaniei, deoarece nu au reuşit să pună în aplicare în mod eficient normele privind numărul pentru apeluri de urgenţă 112 (Directiva 2002/22/CE), în special prin asigurarea unui acces echivalent pentru utilizatorii cu handicap.

”În final, în urma întârzierilor cu transpunerea Regulamentului UE privind geoblocarea [Regulamentul (UE) 2018/302] în legislaţia naţională, Cipru, Franţa, Polonia, România, Slovacia şi Spania vor primi scrisori de punere în întârziere din partea Comisiei. Acestea se referă la adoptarea şi notificarea măsurilor aplicabile în cazul încălcării normelor privind geoblocarea, inclusiv sancţiunile din partea organismelor naţionale de aplicare a legii pentru întreprinderile care încalcă normele UE”, se arată în comunicat.

Citește și: Declarația controversată a Vioricăi Dăncilă! Poate cei din Piața Victoriei aveau dreptate, nu știu acest lucru, eram în concediu

Statele membre în cauză au acum la dispoziţie două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat sau să trimită cazul în faţa Curţii de Justiţie a UE, după caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.