Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, o țară de drogați? 8 kilograme de canabis avea un bărbat din București la el: DIICOT a intrat pe fir

canabis

Un bărbat a fost prins în flagrant în timp ce ridica un colet în care se aflau aproape 8 kilograme de canabis. Pachetul era trimis din Spania și a ajuns la un centru de distribuție din București, informează Mediafax.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internaţional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul a introdus pe teritoriul României, prin intermediul unei firme de transport, cantitatea de 7,8 kilograme de canabis.

Coletul, expediat din Spania, a fost ridicat de inculpat miercuri, în municipiul București, moment în care a fost prins în flagrant de către polițiștii din cadrul B.C.C.O. Bucureşti-Serviciul Antidrog.

Ulterior, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a prezentat în 23 mai într-o postare pe Facebook, cifrele privind consumul de droguri în rândul tinerilor, arătând că în România, cifrele oficiale sunt înspăimântătoare, fiind 1,2 milioane de consumatori ocazionali, iar unul din patru bucureşteni între 12 şi 65 de ani a încercat măcar o dată substanţe interzise.

Ministrul Familiei afirmă, despre consumul de droguri în rândul tinerilor, chiar a adolescenţilor, că nu mai este doar un scenariu de film, ci o realitatea sumbră a realităţii.

”Chiar şi în România, cifrele oficiale sunt înspăimântătoare: 1,2 milioane de consumatori ocazionali. M-am întâlnit cu Gigel Lazăr, preşedintele Federaţiei Neguvernamentale Antidrog, unul dintre cei mai aprigi luptători împotriva acestui fenomen îngrijorător. Statisticile naţionale nu trebuie neglijate. Avem peste 16% dintre tineri care au încercat măcar o dată droguri sau chiar le consumă ocazional. În Capitală, cifrele sunt şi mai rele: unul din patru bucureşteni între 12 şi 65 de ani a încercat măcar o dată substanţe interzise” afirmă ministrul.

Gabriela Firea precizează că ”trebuie să-i facem pe tineri să înţeleagă riscurile la care se expun şi cum li se poate schimba viaţa pentru totdeauna”.

”Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse este un partener în această luptă. Ne implicăm în campaniile naţionale antidrog destinate copiilor, tinerilor, dar şi familiilor acestora”, mai scrie ministrul Familiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.