DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

România pusă în dificutate, are la dispoziţie doar două luni pentru a asigura tratarea corectă a apelor urbane reziduale

canalizare

Comisia Europeană a cerut miercuri României să respecte cerinţele din Directiva europeană privind tratarea apelor urbane reziduale (Directiva Consiliului 91/271/CEE), informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

Potrivit acestei directive, oraşelor li se cere să pună în aplicare infrastructura necesară pentru colectarea şi tratarea apelor lor reziduale urbane. Apele reziduale netratate pot pune în pericol sănătatea umană şi pot polua lacurile, râurile, solul, apele de coastă şi subterane.

Obiectivul Pactului Ecologic European este să orienteze UE către reducerea la zero a poluării, care să aducă beneficii sănătăţii publice, mediului şi neutralităţii climatice.

În luna octombrie 2020, Comisia Europeană a trimis României o scrisoare suplimentară de punere în întârziere pentru nerespectarea normelor UE privind tratarea apelor urbane reziduale (Directiva Consiliului 91/271/CEE) în marile zone urbane.

Conform celor mai recente date furnizate de autorităţile române,180 de mari aglomerări încă nu sunt conforme cu obligaţiile de colectare a apelor reziduale urbane, prevăzute de legislaţia UE.

În plus, răspunsurile trimise de autorităţile de la Bucureşti la scrisorile de punere în întârziere trimise României în luna iunie 2018 şi octombrie 2020 nu au răspuns în mod satisfăcător la îngrijorările Comisiei Europene.

În consecinţă, Comisia Europeană a decis să treacă acum la a doua etapă a procedurii de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor, trimiţând României un aviz motivat. Acum România are la dispoziţie două luni pentru a răspunde Comisiei şi a lua măsurile necesare. În caz contrar, Comisia poate să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la acest caz, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.