Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România salută decizia SUA de a da de 4 ori mai mulți bani pentru armament în estul Europei

NATO2

SUA au anunțat că vor majora de patru ori bugetul destinat Inițiativei pentru Reasigurarea Europeană (European Reassurance Initiative/ERI) pentru anul 2017, precum și determinarea de a asigura o prezență militară americană robustă în Europa. MAE salută decizia și precizează că asta este o confirmare a angajamentului puternic al SUA pentru securitatea europeană, întărind măsurile Aliate destinate apărării colective și descurajării factorilor de risc.

„Implementarea măsurilor anunțate de SUA va contribui semnificativ la consolidarea securității României și a celorlalți Aliați în fața provocărilor de securitate cu care se confruntă regiunea noastră. În cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, țara noastră acționează pentru aprofundarea cooperării cu partea americană pe dimensiunea de securitate, materializată deja printr-o serie de proiecte de interes strategic, cum ar fi edificarea arhitecturii de apărare antirachetă sau implementarea de proiecte militare comune. Anunțul administrației americane creează premisele pentru extinderea și diversificarea cooperării bilaterale sub egida ERI”, se arată într-un comunicat al MAE.

Și Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a salutat decizia.

„Și în urma mini summitului NATO de anul trecut și cu ocazia lansării scutului de la Deveselu, România a subliniat necesitatea unei asemenea decizii și evident nu face altceva decât să salute această decizie cerută și subliniată de atâtea ori ca necesitate importantă de securitate pentru țara noastră. Deci este un acord și un salut. Ea vine pe baza unei strategii de apărare pe care România a mizat deja și a unor solicitări explicite făcute de-a lungul timpului”, a spus el, într-o conferință de presă.

Citește și SUA vor trimite mai mult armament țărilor NATO, printre care și România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.