Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România se înarmează din SUA - Contract de 120,5 milioane de dolari

wikipedia.org
tanc bradley

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea către România a 16 vehicule amfibii de asalt şi a echipamentelor aferente, pentru un cost estimat la 120,5 milioane de dolari, a anunţat joi Pentagonul.

Nu a fost stabilit un contractant principal pentru această potenţială vânzare şi nu există acorduri de compensare propuse în legătură cu această potenţială vânzare, precizează Pentagonul.

Agenţia de Cooperare în domeniul Securităţii Apărării (DSCA) a emis, conform legii, certificatul necesar prin care notifică Congresul cu privire la această posibilă tranzacţie.

Potrivit unui comunicat al DSCA, Guvernul României a solicitat achiziţionarea a 16 vehicule amfibii de asalt, varianta pentru personal (AAVP-7A1); trei (3) vehicule amfibii de asalt, varianta de comandă (AAVC-7Al); două (2) vehicule amfibii de asalt, varianta de recuperare (AAVR-7Al); şaisprezece (16) mitraliere calibru 50 şi cinci (5) mitraliere M240B de 7,62 mm, notează news.ro.

Sunt incluse, de asemenea, lansatoare de grenade MK-19; sisteme de ochire termică (TSS) M36E T1; suport pentru aprovizionare (piese de schimb); echipamente de sprijin (inclusiv kituri pentru misiuni speciale/kituri de aplicaţii îmbunătăţite (EAAK)); instruire, manuale tehnice neclasificate, pachete de date tehnice, suport şi asistenţă tehnică şi de inginerie (inclusiv servicii tehnice de inginerie pentru contractanţi (CETS)); şi alte elemente conexe de sprijin pentru programe şi logistică.

Costul total estimat al programului este de 120,5 milioane de dolari.

„Această vânzare propusă va sprijini obiectivele de politică externă şi de securitate naţională ale Statelor Unite, contribuind la îmbunătăţirea securităţii unui aliat al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), care reprezintă o forţă importantă pentru stabilitatea politică şi economică în Europa. Este vital pentru interesul naţional al Statelor Unite să ajute România să dezvolte şi să menţină o capacitate de autoapărare puternică şi pregătită”, arată comunicatul DSCA.

„Vânzarea propusă va îmbunătăţi capacitatea României de a face faţă ameninţărilor actuale şi viitoare prin modernizarea şi asigurarea capacităţii expediţionare continue a României de a contracara ameninţările regionale. România nu va avea dificultăţi în a absorbi aceste echipamente şi servicii în forţele sale armate”, consideră DSCA.

Vânzarea propusă a acestor echipamente şi servicii de sprijin nu va modifica echilibrul militar de bază din regiune şi nu va exista niciun impact negativ asupra pregătirii apărării SUA ca urmare a acestei vânzări, precizează Pentagonul.

De asemenea, punerea în aplicare a acestei vânzări propuse nu va necesita detaşarea de personal al guvernului SUA, dar va necesita detaşarea unui reprezentant al contractorului în România pentru aproximativ un an pentru a livra AAV-uri, echipamente conexe şi sprijin, notează comunicatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.