Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România se opune Franței și cere NEGOCIERI cu SUA: Se deschid discuțiile comerciale cu americanii

sua ue

Statele membre ale UE au aprobat luni deschiderea de negocieri comerciale cu Statele Unite, în pofida opoziţiei Franţei, au anunţat surse europene, relatează AFP.

Franţa a votat împotrivă şi Belgia s-a abţinut în cursul unui vot organizat pentru aprobarea lansării acestor negocieri, au precizat sursele citate. Obiectivul acestor negocieri este de a evita un război comercial cu Statele Unite.

Citește și: Tudor Chirilă surprinde! Cum i-a luat apărarea lui Dan Bittman

Opoziţia Parisului nu a avut efect deoarece deciziile în domeniul comercial sunt luate în cadrul UE cu majoritate calificată. Vocea Franţei nu era deci indispensabilă. Franţa se afla sub presiunea altor state membre UE, în special a Germaniei.

Aceste negocieri pe teme comerciale vizează încetarea tensiunilor cu preşedintele american Donald Trump, care ameninţă să impună taxe la importurile de automobile europene, un sector foarte sensibil pentru Berlin.

Citește și: Vești uriașe pentru toți cei care au telefoane mobile! Intră în vigoare din 15 mai – Anunț făcut de ANCOM

Viitorul acord UE-SUA urmează să se limiteze la bunurile industriale, adică nu va include agricultura, serviciile sau achiziţiile publice. Washingtonul doreşte totuşi să integreze agricultura în negocieri.

Comisia Europeană intenţionează să poarte discuţii cu Washingtonul de îndată ce Statele Unite vor adopta mandatul lor de negociere, sperând să ajungă la un acord înainte de încheierea mandatului actualului executiv comunitar, la 31 octombrie.

Citește și: Lovitură neaşteptată încasată de Kaufland! Gigantul care îl amenință serios

Dacă negocierile vor fi duse la capăt, Bruxelles-ul anticipează o creştere a comerţului transatlantic cu puţin sub 10% până în 2033 în sectoarele vizate, echivalentul a 53 de miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.