Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România va avea pârtie olimpică de schi: Ministrul Turismului a semnat contractul

Bogdan Trif

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a fost, astăzi, la Borșa, în județul Maramureș, unde a semnat contractul de finanțare pentru pârtia olimpică de schi, un proiect de interes național alături de primarul orașului Borșa, Ion Timiș.

Proiectul “Pârtie olimpică de schi în Borșa, județul Maramureș” este cea mai mare investiție a Ministerul Turismului din ultimii 7 ani în domeniul schiabil.

Aproximativ 22 milioane de euro vor fi investite la Borșa pentru construcția unei pârtii de schi de 2650 m, iar Ministerul Turismului va contribui cu 90% din investiția de bază.

Citește și: Ultimă oră! Rareș Bogdan îl desființează pe Eugen Teodorovici: Ce nerușinare!

Proiectul prevede și o instalație de înzăpezit artificial, instalație de iluminat pârtia (iluminat pentru antrenamente și pentru competiții), finalizarea și modernizarea telegondolei, parcare auto etajată de 80 de locuri și mașini de bătut zăpada.

“Astăzi am semnat un proiect foarte important pentru dezvoltarea turismului din Maramureș. Pârtia de schi de la Borșa este doar un prim pas pentru dezvoltarea turismului 365 de zile/an mai ales că zonele montane din România sunt destinații atât pentru perioada de vară cât și pentru cea de iarnă. Așadar, aștept la minister încă un proiect de la Borșa destinat turismului din sezonul de vară. Proiectul pe care l-am semnat astăzi este unul ambițios, dar realizabil și voi reveni la Borșa pe cât de des este posibil pentru a vedea evoluția lucrărilor, așa cum am facut-o și astăzi. Pârtia de schi va fi destinată atât amatorilor de schi cât și pentru organizarea de competiții sportive și sper ca la finalul anului 2021, așa cum prevede contractul, să văd primii schiori pe pârtie”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului.

Citește și: Totul s-a aflat! Cine e femeia-jandarm care i-a dat cu spray direct în față suspectului de pedofilie

Ministrul Turismului urmează să semneze în perioada următoare încă trei proiecte importante pentru turismul din România la Constanța, Sibiu și Călărași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.