Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România va oferi Republicii Moldova 750 mii dolari pentru dotarea armatei. Bogdan Aurescu: Împreună trebuie să susţinem partenerii vulnerabili din regiune

gov.ro
Bogdan Aurescu

Aliaţii trebuie să susţină, pe lângă Ucraina, şi ceilalţi parteneri vulnerabili din regiune, precum Republica Moldova, care este ţinta acţiunilor destabilizatoare ale Rusiei, a declarat marţi, la Bruxelles, la sosirea la reuniunea ministerială a NATO, ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, transmite Agerpres.

Oficialul român a afirmat că reuniunea miniştrilor de externe din statele NATO, prima după cea de la Bucureşti de anul trecut, a fost pregătită inclusiv prin întâlnirea din Polonia de săptămâna trecută în formatul Bucureşti - 9, pe care a coprezidat-o împreună cu omologul său polonez Zbigniew Raw.

"Astăzi vom începe cu o foarte oportună comisie NATO-Ucraina, este prima după 2017. Au trecut şase ani de când nu a mai avut loc nicio astfel de întâlnire şi suntem foarte bucuroşi că îl avem alături de noi pe ministrul (de externe ucrainean Dmitro) Kuleba. Şi, în acelaşi timp, aşteptăm cu nerăbdare să avem o întâlnire similară cu preşedintele (Volodimir) Zelenski la Vilnius", a spus Bogdan Aurescu.

El a reiterat că sprijinul aliat pentru Ucraina va trebuie să continue atâta timp cât va fi necesar "pentru că, aşa cum am menţionat de multe ori, dacă ne dorim pace în regiune, în spaţiul euroatlantic, trebuie să facem Ucraina să câştige acest război, nu există altă opţiune".

În acelaşi timp, a afirmat Aurescu "împreună trebuie să susţinem şi ceilalţi parteneri vulnerabili din regiune, de exemplu Republica Moldova, care este ţinta unor acţiuni destabilizatoare ale Rusiei".

El a reamintit că preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut luni o vizită la Bucureşti, prilej cu care a discutat cu cancelarul german Olaf Scholz şi cu preşedintele român Klaus Iohannis "despre cum să facem Moldova mai rezilientă şi mai sigură".

"De aceea România se va angaja şi va anunţa astăzi şi mâine faptul că vom contribui în continuare la programele de dezvoltare a capacităţilor de apărare ale Alianţei - 800.000 de dolari pentru Ucraina şi 750.000 de dolari pentru Republica Moldova pentru a le ameliora capacităţilor de apărare", a mai spus ministrul român de externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.