Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii au ales orașele din România de Nota 10. Brașov - Locul I, Cluj-Napoca - Locul II, Sibiu - Locul III (Studiu al Băncii Mondiale)

Shape Energy
Brasov oras

Banca Mondială a realizat un studiu în mai multe municipii din România pentru a găsi orașele de Nota 10. Au fost stabilite mai multe criterii care definesc un astfel de oraș și în urma aplicării lor și a prelucrării datelor, pe primul loc s-a clasat Municipiul Braşov cu 20% din voturi. Pe locul al doilea este Cluj-Napoca cu 19%, iar pe locul al treilea a fost Sibiul - 11%. Urmează Bucureşti cu 11 %, Oradea cu 9 %, Timişoara cu 8 %, Iaşi cu 4 %, Constanţa - 3 %, Alba Iulia - 3 %, Sighişoara - 2%.

Vezi și: Klaus Iohannis a anunțat LISTA RESTRICȚIILOR care se ridică de la 1 iunie: liber la plajă, călătorii fără declarații, terase deschise, competiții sportive

Prin acest sondaj au fost stabilite mai multe criterii ce definesc un oraş „de nota 10”, respectiv „curăţenie, aer curat, linişte”, „obiective turistice, servicii HORECA de calitate”, „economie dezvoltată, locuri de muncă bine plătite, comerţ dezvoltat”, „arhitectură atrăgătoare, un concept urbanistic armonios”, „cultură, evenimente, vitalitate”, „infrastructură rutieră şi pietonală îngrijită”, „servicii publice de calitate, educaţionale, sănătate”, „oameni civilizaţi, spirit civic, amabilitate”, „spaţii verzi, parcuri, flori, copaci” şi „peisaje memorabile speciale”.

Primarul Braşovul, George Scripcaru, a declarat că îl bucură rezultatele, mai ales că vin din partea Băncii Mondiale, despre care el a afirmat că „nu poate fi bănuită de subiectivism... în ciuda opiniilor celor care nu sunt mulţumiţi sau nu se mândresc cu Braşovul, românii din alte judeţe apreciază lucrurile făcute în oraşul nostru.  Aceste rezultate, pe lângă faptul că ne satisfac, ne şi obligă să continuăm proiectele de dezvoltare a oraşului”. De altfel, primarul a declarat că toate cele 14 proiecte cu finanţare europeană depuse la Agenţia de Dezvoltare Regională Centru au fost aprobate, iar în perioada următoare vor fi implementate.”

Iată rezultatele finale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.