Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii din diaspora, plângere penală împotriva revistei `Charlie Hebdo` pentru caricatura cu Halep

Charlie Hebdo
Simona Halep caricatura

Reprezentanții Federației Asociațiilor de Români din Europa (FADERE) vor să depună o plângere penală împotriva publicației franceze Charlie Hebdo, care a publicat zilele trecute o caricatură cu Simona Halep. Președintele FADERE spune că depune plângerea pentru că și-au permis să se atingă de Halep.

Victor Ponta anunță săptămâna FIERBINTE: CONDAMNAREA lui Liviu Dragnea, DEMITAREA lui Kovesi, SUSPENDAREA lui Iohannnis, moțiunea de cenzură și nou șef la SIE

„Am decis să deschidem un proces împotriva redacției „Charlie Hebdo”, pe de o parte pentru că și-a permis să se atingă de Simona Halep, iar pe de altă parte pentru ironizarea comunității de români din Franța. Am remarcat și din alte ocazii că astfel de cmapnii mediatice - Italia, de exemplu - au un efect dezastruos împotriva comunității de români care locuiește acolo. Nu am dori ca acest lucru să se întâmple și în Franța. Știm că e o comunitate de români harnici, muncitori, care au o imagine bună”, a spus președintele FADERE, Daniel Țecu, la Antena3, potrivit mediafax.

Precizările vin după ce revista satirică franceză Charlie Hebdo a publicat recent o caricatură prin care ironizează victoria Simonei Halep de la Roland Garros, în care aceasta apare strigând "Fier vechi! Fier vechi!".

Rareș Bogdan îl desființează pe un ministru din Cabinetul Dăncilă: „Doamne ferește, câți proști”

În imagine, Simona Halep este desenată având trofeul în brațe și strigând "Fier vechi! Fier vechi!".

Publicaţia franceză Charlie Hebdo este un săptămânal satiric, nonconformist, cunoscut pentru caracterul său profund antireligios şi pentru caricaturile cu profetul Mahomed, pe care le publică în mod regulat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.