Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii ar putea schimba al doilea centru de vaccinare pentru rapel: 'Se lucrează deja la acest lucru'

centru de vaccinare stb bucuresti

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că autorităţile lucrează la o modificare în cadrul campaniei astfel încât persoanele care au făcut prima doză de vaccin anti-COVID într-un centru să poată primi doza de rapel într-un alt centru, care le este mai apropiat, relatează News.ro.

"Am luat în calcul asta, dar în mod deosebit pentru tipul de vaccin pentru care există locuri libere în centrul în care vrei să mergi. De exemplu, dacă în Bucureşti există locuri libere, sigur că te poţi duce să faci rapelul acolo, nu este absolut nicio problemă. Chiar astăzi am discutat cu colegii de la STS încât să avem această posibilitate de a modifica centrul pentru cea de-a doua doză. Cred că zilele acestea va fi deja disponibilă (posibilitatea de a modifica centrul pentru rapel - n.r.), se lucrează deja la acest lucru”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, joi seară, la Digi 24.

Conform medicului, cel mai probabil de la începutul săptămânii viitoare ar urma să fie disponibilă această facilitate. Până atunci, cei care doresc se pot adresa direct centrelor apropiate domiciliului.

"În situaţii punctuale evident că nu trebuie ca un om să se mai deplaseze la sute de kilometri, poate să facă acest lucru într-un centru de vaccinare mai apropiat de localitatea în care locuieşte. Este preferabil să se anunţe cu 72 de ore la centrul respectiv că am de făcut rapel tocmai pentru a nu lua din dozele persoanelor care sunt deja programate”, a explicat Gheorghiţă.

Acesta a adăugatt că în intervalul precizat pentru fiecare tip de vaccin ar urma să existe posibilitatea modificării datei, cu respectarea acestui interval, respectiv 42 de zile pentru serul Pfizer, 35 de zile Moderna şi 12 săptămâni pentru AstraZeneca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.