Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii stau la coadă să plece din țară

substantial.ro
Romania America sat

Satele Toflea şi Brăhăşeşti, din judeţul Galaţi, au ieşit duminică din carantină. Încă de dimineaţă, s-au format cozi de autoturisme cu localnici care au plecat spre state din vestul Europei.

Potrivit Jandarmeriei Galaţi, restricţiile au fost ridicate duminică la ora 5.00, când la ieşirea din comună se formase deja o coadă de maşini, numeroşi localnici plecând în afara ţării.

”După o perioadă de carantină de 14 zile, astăzi viaţa socială din comuna Brăhăşeşti a revenit la normal. Începând cu ora 05:00 au fost ridicate restricţiile. Încă de la ora 04:30 la ieşirea din comună s-au format cozi de autoturisme cu persoane care se deplasau spre vestul Europei, în ţările de unde au venit înaintea aplicării restricţiilor. Nu au fost înregistrate incidente, iar oamenii au aşteptat liniştiţi ora limită de ridicare a măsurilor de carantină”, informează Jandarmeria.

Citește și: Lovitură de teatru în PSD: Frans Timmermans se va implica în campaniile electorale ale partidului .

Timp de o săptămână, Jandarmeria Galaţi va rămâne în localitate pentru a menţine ordinea publică, alături de poliţie.

Satele Toflea şi Brăhăşeşti din judeţul Galaţi au fost plasate în carantină din 24 mai, după ce initial 42 de localnici au fost confirmaţi cu coronavirus, iar unul a murit din cauza infecţiei, ceea ce a impus izolarea la domiciliu a altor 284 de persoane.ulterior, şi alte persoane au fost depistate cu coronavirus.

În judeţul Galaţi, sunt duminică 635 de persoane infectate cu coronavirus. Dintre acestea, 85 au decedat şi 391 de persoane s-au vindecat şi au fost externate, La nivelul acestui judeţ, s-au realizat până acum 6879 de teste pentru depistarea coronavirusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.