Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii sunt cei mai mari consumatori de știri false din Europa de Est

The Stream
fake news

O cercetare sociologica realizata de GLOBSEC, din Slovenia, arata ca 37% dintre romani cred in stirile false. Suntem urmati  de Slovacia, Polonia si Cehia.

Per total, peste 10% dintre locuitorii celor 7 tari (Romania, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia si Slovacia) crediteaza ca fiind adevarate astfel de stiri. 57% dintre romani cred ca realitatea e diferita de felul cum e reflectata ea de mass-media si mai bine de un sfert dintre romani considera site-urile de propaganda si dezinformare ca fiind surse relevante de informare.

In cadrul studiului, respondentii au fost intrebati si cu privire la Uniunea Europeana. A reiesit ca numai 41% dintre cehi vor ca tara lor sa ramana in UE si doar 35% cred ca UE este ceva pozitiv.

Pentru comparatie, 80% dintre romanii intervievati vor ca tara lor sa ramana in UE si 70% considera blocul comunitar ca fiind ceva pozitiv. De asemenea, Romania, Polonia si Croatia sunt singurele tari, dintre cele 7, care ar accepta ca NATO sa construiasca baze militare pe teritoriul lor. Cercetarea mai spune ca 75% dintre romani ar vota sa ramanem in NATO, daca s-ar organiza un referendum in acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.