Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii vor putea viziona EURO 2020 pe ecrane gigant în orice piață publică din România

frf.ro
Trofeu euro 2020

Walid Bensaoula, Manager UEFA pentru ţările gazdă EURO 2020, a prezentat în România conceptul de organizare a spaţiilor de vizionare publică a meciurilor de la Campionatul European, altundeva decât în oraşul-gazdă Bucureşti, informează frf.ro relatează News.ro.

Citește și: Gigi Becali: 'Ianis Hagi este mai bun căpitan ca toţi căpitanii pe care-i am eu la ora actuală'

La întâlnirea organizată la Palatul Victoria au fost prezenţi reprezentanţii mai multor autorităţi locale interesate în a amenaja astfel de locaţii.

În principiu, spaţiile de vizionare publică vor fi asemănătoare cu Fan Zone-ul din Piaţa Constituţiei din Bucureşti, dar vor fi organizate după reguli speciale impuse de UEFA şi fără nicio contribuţie financiară din partea forului european. Astfel, orice localitate din ţară va putea solicita amplasarea în pieţe publice, parcuri sau stadioane de ecrane gigant pe care să fie vizionate meciurile de la EURO 2020. UEFA va oferi gratuit un număr limitat de licenţe de transmisie TV ofertanţilor care vor demonstra că, pe lângă vizionarea meciurilor, iubitorii fotbalului vor avea parte de experienţe inedite, se vor putea distra pe parcursul EURO 2020 şi vor trăi la cote înalte bucuria fotbalului adus de Campionatul European.

"Subiectivitatea acestor criterii de selecţie este dublată însă de evaluarea planului concret al oraşelor organizatoare, prin care comunică dacă fanii vor plăti intrarea sau nu, şi dacă da în ce cuantum, dacă locaţia este una cu conotaţii istorice sau turistice pentru respectiva localitate, care este gradul de securitate asigurat spectatorilor, ce facilităţi de divertisment le oferă acestora. Organizatorii locurilor de vizionare publică vor trebui să asigure gratuit spaţii comerciale sponsorilor UEFA, la cererea acestora. Totodată, organizatorii locali nu pot angrena sponsori proprii care sunt în concurenţă cu cei ai UEFA", notează frf.ro.

Scrisorile de intenţie ale autorităţilor locale pot fi trimise la Federaţia Română de Fotbal sau la Guvernul României până la sfârşitul lunii ianuarie 2020. La acea dată va fi cunoscută aproape în totalitate componenţa grupelor la turneul final şi programul meciurilor. La sfârşitul lunii martie UEFA va decide căror oraşe le acordă licenţă gratuită de transmitere a meciurilor. Abia în aprilie 2020 grupele vor fi complete, după calificarea ultimelor 4 reprezentative provenite din play-off-ul Nations League.

În eventualitatea în care unele oraşe nu primesc girul UEFA, mai au totuşi posibilitatea organizării spaţiilor de vizionare publică în sistem comercial, adică prin plata licenţei de organizare la UEFA şi fără nicio obligaţie faţă de sponsorii competiţiei.

Pe durata turneului final, Bucureştiul va găzdui 4 meciuri: 3 meciuri din grupa C, programate pentru 14, 18 şi 22 iunie 2020 şi un meci în optimi, programat pe 29 iunie 2020. Toate cele 4 meciuri vor avea loc pe Arena Naţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.