Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romeo Stavarache a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare

646x404[1]

Romeo Stavarache, primarul Bacăului, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru „tentativă de abuz în funcţie”. Sentința nu este definitivă.

Stavarache a fost trimis în judecată la data de 3 aprilie 2014 pentru că ar fi oferit în mod ilegal un apartament din fondul locativ al primăriei unui subordonat. Conform rechizitoriului:

„La data de 25 februarie 2009, Stavarache Romeo, în calitate de primar al municipiului Bacău, a aprobat încheierea contractului de vânzare-cumpărare [..] ca urmare a solicitării formulate de inculpatul Muntianu Gheorghe în cadrul audienţelor, deşi cererea acestuia nu fusese verificată de compartimentele de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bacău, iar la cerere nu au fost anexate înscrisurile care dovedeau calitatea de chiriaş şi îndeplinirea obligaţiilor rezultate din această calitate.”

Alături de primar au fost condamnați Gheorghe  Muntianu (3 ani cu suspendare) și Gheorghe Pircu Gavril (2 ani cu suspendare).

Stavarache a declarat că își va dovedi nevinovăția la apel

„Voi face apel şi îmi voi dovedi nevinovăţia. Am încredere în Justiţie şi în Justiţia Divină”, a declarat Romeo Stavarache pentru Adevărul.

Sursă foto: Adevărul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.