Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romgaz donează 1,5 milioane lei Spitalului Judeţean de urgenţă Alba pentru achiziţia de materiale sanitare necesare luptei împotriva Covid-19

Romgaz

Compania de stat Romgaz, unul din cei doi mari producători de gaze din România, a anunţat că donează 1,5 milioane lei Spitalului Judeţean de urgenţă Alba pentru achiziţia de materiale sanitare necesare luptei împotriva Covid-19, potrivit news.ro.

"Romgaz direcţionează banii alocaţi sponsorizărilor pentru sectorul medical către spitalele din ţară care au nevoie de sprijin în această perioadă pentru achiziţia de aparatură medicală necesară şi echipamente de protecţie împotriva Covid-19. Romgaz a răspuns apelului venit din partea ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, iar astăzi (joi, 23 aprilie, n.r.) a alocat suma de 1,5 milioane lei pentru a veni sprijinul Spitalului Judeţean de urgenţă Alba pentru achiziţia de materiale sanitare necesare luptei împotriva Covid-19", arată un comunicat al companiei.

De asemenea, de la începutul declanşării stării de urgenţă, Romgaz a sprijinit Crucea Roşie Română pentru a achiziţiona şi distribui 1 milion de măşti medicale pentru protecţia împotriva Covid-19 şi a intensifica efortul de combatere a răspândirii noului Coronavirus pe teritoriul României, prin amplificarea campaniei naţionale de informare şi conştientizare a populaţiei privind metodele de prevenire a infectării cu noul virus şi a oferit suport financiar Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu pentru extinderea şi dotarea secţiei clinice Anestezie Terapie Intensivă în vederea pregătirii pentru tratarea pacienţilor Covid-19.

Președintele Academiei Române prezintă cifrele ASCUNSE de Guvern: 'Bătrânii nu au nevoie de milă și de pomană. Nu-i umiliți'

“În urma discuţiilor cu ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, am decis că, prioritar pentru Romgaz este să sprijim spitalele din România în lupta cu Coronavirus. Suntem cu toţii conştienţi de importanţa sprijinirii spitalelor cu aparatură medicală şi cu echipamentele de protecţie necesare, astfel încât personalul medical să fie protejat şi populaţia să se simtă în siguranţă! Doar împreună putem să acţionăm corespunzător şi să limităm pe cât posibil efectele nefaste ale pandemiei. Asigur autorităţile statului că au în Romgaz un partener de încredere şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a ajuta spitalele din România”, a declarat Adrian Volintiru, directorul general Romgaz.

Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti (BVB) şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român cu o participaţie de 70%. În 2013 Romgaz şi-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător şi furnizor de energie electrică.

Compania a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri estimată de 5,08 miliarde lei, în creştere cu 1,52%, de la 5 miliarde lei în 2018, în timp ce producţia de gaze naturale a fost de 5,27 miliarde metri cubi, cu 56,4 milioane mc mai mică decat producţia realizată în anul anterior (-1,06%).

De asemenea, profitul net preliminat pentru anul 2019 s-a ridicat la 1,43 miliarde lei, în creştere cu 4,55% comparativ cu 2018, când a fost de 1,37 miliarde lei.

Romgaz are o capitalizare de 10,69 miliarde lei şi este controlată de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.