DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Romsilva reacţionează la investigaţia declanşată de Consiliul Concurenţei pe licitaţii

www.stiripesurse.ro
Romsilva

Romsilva reacţionează după ce Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă trucare a unor licitaţii publice organizate Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, Direcţia Silvică Hunedoara, pentru atribuirea serviciilor de pază la sediul administrativ al Direcţiei Silvice Hunedoara. Reprezentanţii instituţiei au declarat, într-un comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO, că Romsilva "a prevenit o acţiune care ar fi condus la denaturarea concurenţei"

Citeşte şi: Procurorii DNA au dat LOVITURA: Conducerea unei societăţi de stat, trimisă în judecată pentru abuz în serviciu

"Pentru corecta informare a publicului asupra știrilor difuzate în data de 10 ianuarie a.c., în spațiul media, referitoare la ”trucarea” unei licitații organizată de Direcția Silvică Hunedoara, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva face următoarele precizări:

În 24 octombrie 2017, pe baza suspiciunilor că două firme participante la o licitație publică electronică ar putea denatura concurența, Direcția Silvică Hunedoara a sesizat Consiliul Concurenței asupra faptului că două din firmele participante aveau același administrator și că au depus propuneri tehnice asemănătoare.

Direcția Silvică Hunedoara a postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, în 12 septembrie 2017, un anunț privind licitația publică pentru servicii de pază a sediului administrativ. După analizarea documentelor depuse, specialiștii Direcției Silvice Hunedoara au constatat că două din firmele participante, respectiv Safety Security SRL și Spartan Pază și Protecție SRL, aveau propuneri tehnice asemănătoare, inclusiv erori de redactare comune, iar cele două companii aveau același administrator.

Direcția Silvică Hunedoara a sesizat imediat Consiliul Concurenței, oferind totodată și documentele care dovedeau intențiile celor două firme participante de a denatura concurența.

Așadar, nu Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a trucat licitația respectivă, ci a prevenit o acțiune care ar fi condus la denaturarea concurenței.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva organizează licitații transparente, publice, având ca obiectiv achiziționarea de bunuri și servicii la cel mai bun raport între calitate și preț, în baza liberei concurențe a companiilor participante la aceste licitații.", se arată într-un comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.