Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ronaldo și Messi au fost depășiți - Roger Federer devine cel mai bine plătit sportiv din lume. Cât a câştigat Simona Halep din tenis

roger federer

Roger Federer este cel mai bine plătit sportiv din lume, câştigând 95,5 milioane de euro într-un an, iar Naomi Osaka (nr. 10 WTA) este cea mai bine plătită sportivă din lume, după ce a câştigat 33,6 milioane de euro anul trecut.

În clasamentul WTA all-time al banilor câştigaţi din tenis, Simona Halep ocupa locul 4, cu 32,8 milioane de euro

Revista americană Forbes a notat că Roger Federer (38 de ani, nr. 4 ATP) a devenit cel mai bine plătit sportiv din lume, după ce a câştigat 95.5 milioane de euro într-un an, conform Mediafax. Tenismenul elveţian, care anul trecut se afla pe poziţia a cincea, i-a depăşit pe fotbaliştii Cristiano Ronaldo (76,3 milioane de euro), Lionel Messi (75,4 milioane de euro) şi Neymar (69,6 milioane de euro), care ocupă locurile 2, 3 şi 4 în clasamentul actual. Top 5 este completat de fostul jucător de baschet LeBron James care a câştigat 64,2 milioane de euro.

ULTIMA ORĂ Accident cu coloana oficială a lui Traian Băsescu

În perioada 1 iunie 2019 şi 1 iunie 2020, Roger Federer a câştigat 89,9 milioane de euro din contracte de publicitate şi parteneriate private. Sponsorul principal al elveţianului este Uniqlo, firma de materiale textile din Japonia, care i-a oferit un contract de 269,6 milioane de euro pe 10 ani.

În ceea ce priveşte sportivele, Naomi Osaka este cea mai bine plătită din lume, după ce a câştigat 33,6 milioane de euro anul trecut. În clasamentul WTA all-time al banilor câştigaţi din tenis, anunţat pe 9 martie 2020, Simona Halep ocupa locul 4, cu 32,8 milioane de euro. Pe primul loc se află Serena Williams (83,3 milioane de euro), urmată de sora ei, Venus Williams (37,5 milioane de euro) şi de Maria Sharapova (34,8 milioane de euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.