Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rotaru (PSD):Decizia ca apa pentru irigaţii să nu mai fie gratuită va avea efecte catastrofale pentru agricultori

fonduri europene agricultura

Senatorul PSD Brăila Ion Rotaru a declarat că, în situaţia în care Guvernul PNL va lua decizia ca apa pentru irigaţii să nu mai fie gratuită, va fi o catastrofă pentru agricultori, având în vedere că "ne aşteaptă o vreme extrem de secetoasă".

"Imaginaţi-vă că ne aşteaptă o vreme extrem de secetoasă, nu a plouat aproape deloc până acum, este secetă excesivă, este secetă pedologică de acum. Dacă sapi în pământ, o să găseşti doar o palmă şi jumătate umezeală din ceea ce a mai plouat acum, dar mai jos este mai tare pământul decât vara. Deci este o problemă extrem de gravă şi de serioasă, care va afecta agricultura şi agricultorii şi va însemna costuri, pentru că trebuie să dai nu o udare, ci două, trei, chiar patru! Imaginaţi-vă cât înseamnă să dai patru udări, numai cu 5 milioane lei vechi sau chiar cu 3 milioane lei vechi. Beneficiul pe un hectar de pământ, indiferent de cultură, nu este mai mare de 10-12%. Dacă scazi şi arendă, cheltuieli şi toate celelalte, mai plăteşti şi impozite, agricultorii nu vor rezista", a declarat Rotaru, în conferinţă de presă.

Citește și: Alexandru Rafila explică de ce nu ar fi bine să închidem școlile în România: există acest pericol

Senatorul Rotaru şi-a exprimat speranţa ca programele europene de investiţii în agricultură să continue, în aşa fel încât agricultorii să îşi poată procura utilaje, componente şi instalaţii pentru irigat.

"Eu sper că şi pe proiecte pe bani europeni se vor aloca în continuare fonduri pentru agricultori, astfel încât să îşi procure utilaje, componente şi instalaţii pentru irigat, pentru că văd că nu se mai întâmplă nimic din punctul ăsta de vedere. Este ruşine, este condamnabil că în Israel, în Grecia pe munţi, pe vârfuri de munte, printre stânci se irigă chiar şi cu picătura, iar noi, care suntem înconjuraţi de ape şi cu un pământ extraordinar şi condiţii nemaipomenite, nu o să putem iriga, fie din cauza costului, fie din cauză că sistemul nu a fost pus la punct", a mai spus parlamentarul PSD Brăila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.