Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rovana Plumb a lansat un nou program: 'Va străbate fiecare regiune de dezvoltare a țării'

Inquam Photos / Octav Ganea
Rovana Plumb

Ministrul pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a fost prezentă la Targoviste, unde a lansat proiectul Sprijin pentru activitatile de publicitate, informare și comunicare ale AM POCA. Valoare acestui contract e de 465.014,83 lei, iar scopul său e acela de informare a beneficiarilor de fonduri europene despre cum sa acceseze banii europeni prin program.

Acest proiect presupune organizarea a 8 evenimente tip caravana in regiunile Romaniei, 9 seminarii in Bucuresti + 1 eveniment major de comunicare la final.

Citește și: INCREDIBIL Din ce au făcut cei de la Louis Vuitton o nouă colecție de genți

Principalul obiectiv urmărit prin POCA este contribuirea la crearea unei administrații publice moderne, capabilă să faciliteze dezvoltarea socio-economică, prin intermediul unor servicii publice competitive, investiții și reglementări de calitate.

Aceste tipuri de evenimente sunt parte a procesului de simplificare gandit de actuala echipa guvernamentala.

”Dam startul, chiar aici, la Targoviste, a unei caravane ce va strabate fiecare regiune de dezvoltare a tarii. Vom trimite echipe de la minister care sa va informeze ce oportunitati de finantare aveti la dispozitie si sa va explice care sunt pasii de parcurs pentru obtinerea de finantare.

Citește și: LOVITURĂ pentru angajații din băncii: Interacțiunea cu clienții se va face prin intermediul inteligenței artificiale

Si ma bazez foarte mult pe faptul ca in primariile noastre exista oameni priceputi si harnici. De ce simt eu ca aveti nevoie este sa vi se explice tot ce a ramas nalamurit in toti acesti ani, in care banii europeni pareau un lucru intangibil. Si asta vom face ! Asadar, fac un apel catre dumneavoastra sa faceti echipa cu Autoritatea de Management, cu colegii mei de la Bucuresti, iar data viitoare cand ne vedem sa avem deja rezolvate multe necunoscute, a declarat doamna Plumb, care a continuat: nu va mai exista nicio intrebare fara raspuns si mi-as dori ca in curand sa nu mai existe nicio problema fara solutii atunci cand vorbim despre accesarea banilor europeni. Trebuie sa schimbam paradigma! Astfel incat sa respectam regulamentele europene dar fara a mai ingreuna si impovara la nesfarsit beneficiarii cu cerinte inutile si chiar aberante pe plan national.”, a spus Rovana Plumb.

Ministrul Rovana Plumb a mai anunțat, in judetul Dâmbovița, ca va lansa in curand un Manual al Beneficiarului, pentru ca cei interesati de accesarea banilor europeni sa aiba la dispozitie un instrument care sa ii indrume cat mai bine in demersal lor.

Citește și: Spot publicitar ȘOCANT: Fetițe care se joacă cu VIBRATOARE / VIDEO

Rovana Plumb a reamintit celor prezenți faptul că MDRAPFE a transmis, luna trecuta, Autoritatii de Audit pachetul cu documentele necesare acreditării AM-urilor. ”Asteptam cu interes si suntem deschisi sa raspundem tuturor intrebarilor Autoritatii de Audit pentru a acredita cat mai curand AM-urile. Doar atunci putem transmite declaratii de cheltuieli catre Comisie. Intre timp, la nivelulul Autoritatilor de Management lansam apeluri si incheiem contracte de finantare pentru a recupera anul pierdut de fosta guvernare.”, a adăugat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.