Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roxana Mărăcineanu propune măsuri dure împotriva homofobiei - Meciurile ar putea fi întrerupte în cazul scandărilor homofobe

Rencontres
Roxana Maracineanu

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a declarat, la RMC Sport News, că este de acord cu oprirea meciurilor de fotbal în cazul unor insulte homofobe, informează lequipe.fr.

Fosta campioană mondială de nataţie a dat ca exemplu sancţiunile împotriva rasismului, care ar putea fi aplicate şi în cazul insultelor homofobe.

"FIFA spune că se poate opri un meci în cazul scandărilor rasiste. De ce nu s-ar face acest lucru şi în cazul insultelor homofobe?"

Ea s-a arătat indignată de insultele homofobe la meciul PSG - Olympique Marseille, scor 3-1, dorind astfel luarea de măsuri drastice pentru stoparea acestui fenomen. "Sunt mulţumită că toată lumea este de acord că trebuie să luăm măsuri, să responsabilizăm cluburile. Nu să dăm noi sancţiuni, ci mai degrabă să extindem sancţiunii care sunt pentru rasism şi la homofobie. Pare acceptabil şi normal din partea majorităţii suporterilor şi a populaţiei să vorbim de homosexualitate, dar trebuie să facem totul normal şi mai ales fără insulte", a declarat Mărăcineanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.