Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rubygate. Berlusconi este judecat pentru mituirea de martori

Fostul şef al guvernului italian Silvio Berlusconi, acuzat că a mituit martori ai celebrelor sale petreceri "bunga-bunga", va fi judecat începând din 3 iulie, a stabilit miercuri tribunalul din Milano, transmite AFP, conform agerpres.

Astfel, noul proces al lui Berlusconi, a cărui primă şedinţă s-a desfăşurat marţi dimineaţa, va fi integrat celui în care o serie de apropiaţi ai "Cavalerului" şi mai multe tinere - inclusiv marocanca "Ruby" - sunt judecaţi în legătură cu aceleaşi fapte.

Comunitatea internaţională CONDAMNĂ atacul chimic din Siria. Rusia apără Damascul-VIDEO +18

În acest proces, Silvio Berlusconi este acuzat că le-a plătit peste 10 milioane de euro între 2011 şi 2015 - sub formă de bani lichizi, cadouri, maşini, plata de chirii, facturi sau taxe medicale - unor invitaţi la petrecerile private desfăşurate la reşedinţa sa de la Arcora, de lângă Milano, pentru ca aceştia să depună mărturie în favoarea sa.

Potrivit parchetului, aproximativ 7 milioane de euro au ajuns la tânăra Karima El-Mahroug, numele real al lui Ruby, care în momentul comiterii faptelor era minoră, dar a dat asigurări în mod repetat tribunalului că nu a întreţinut niciodată relaţii sexuale cu fostul premier.

În primul proces din scandalul "RubyGate", Berlusconi a fost condamnat de prima instanţă la 7 ani de închisoare pentru prostituţie cu minore şi abuz de putere, pentru a fi însă achitat definitiv, în martie 2015, de Curtea de Casaţie.

Ruby şi alte 21 de persoane au făcut apoi obiectul unui al doilea proces declanşat de acelaşi scandal, proces care a avut o primă şedinţă la 11 ianuarie, când a fost amânat pentru 3 iulie din motive de procedură. Cum Berlusconi (80 de ani) a fost operat în iunie 2016 pe cord deschis, dosarul său a fost considerat separat pentru o vreme, din motive de sănătate.

Nigel Farage, apostrofat în plenul PE după ce a comparat UE cu MAFIA

Magnatul media italiene a recunoscut o mare parte din cadourile oferite, dar a insistat că nu a făcut decât să-şi manifeste generozitatea faţă de nişte tinere cărora scandalul RubyGate le-a stricat reputaţia.

Avocatul său Federico Cecconi a declarat presei că a prezentat o listă cu "circa 80 de persoane" - ziarişti, personalităţi politice şi persoane necunoscute publicului larg - care vor depune mărturie că au beneficiat de generozitatea"dezinteresată" a fostului premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.