Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rudel Obreja, interviu exploziv din închisoare: Elena Udrea trebuia anihilată ca să se ajungă la Traian Băsescu

Inquam Photos / Octav Ganea
rudel obreja

Rudel Obreja a declarat, într-un interviu din închisoare, că Elena Udrea trebuia „anihilată” prin dosarul Gala Bute pentru a se ajunge la Traian Băsescu, el adăugând că, atunci când i s-au cerut denunțuri împotriva fostului ministru al Turismului, i s-au cerut informații și despre fostul președinte, transmite Mediafax.

Vezi şi: Noua dietă la modă în lumea vedetelor: Cum slăbeşti consumând zilnic suc de lămâie

„Nu recunosc această sentință în sensul că ea e o nemernicie, însă mă supun legilor statului. Până la momentul la care vom reuși să demonstrăm, alături de avocații mei, care este adevărul, mă supun regulilor. (...) Toată această poveste a fost pentru a o agăța pe Elena Udrea. A fost singurul loc unde ar fi putut s-o agațe cu ceva. Ei au mizat că vor scoate de la mine cine știe ce lucruri. A fost o încercare disperată. (...) Mi-au venit din patru locuri diferite s-o dau pe Elena Udrea ca să scap. Le-am spus instanțelor. Mi-au cerut s-o dau pe Elena Udrea, să spun despre ea și sunt liber. (...) Sunt luptele lor. Eu nu vreau s-o scot. Sunt luptele lor la nivel mare. Eu am devenit indezirabil pentru că nu am acceptat să colaborez”, a spus Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, într-un interviu pentru B1 TV, susținut în închisoarea Rahova.

Acesta a mai adăugat că Elena Udrea trebuia „anihilată” prin acest dosar, pentru a se ajunge, de fapt, la fostul președinte Traian Băsescu,

„Elena Udrea a fost miza politică internă cu ramificații la nivel extern. Ea a fost una din componentele principale ale unui nucleu de putere care a condus această țară pentru mulți ani. (...) A trebuit înlăturată - nu neapărat înlăturată cât anihilată, acaparată și, prin intermediul ei, trebuia să se ajungă la Băsescu. Într-una din cele patru încercări de a smulge de la mine un denunț mincinos împotriva Elenei Udrea a fost și o situație când mi s-a cerut și să vorbesc de Traian Băsescu. Eu nefiind un intim al oamenilor ăstora, dar probabil era bun la dosar. Vedeți că ies dosare după zece ani, apropo de asta”, a mai spus Rudel Obreja.

Vezi şi: Cazurile care au şocat Europa: Legumele pe care le ai în congelator şi care te pot omorî

Rudel Obreja a fost condamnat, în luna iunie, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 5 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, decizia fiind una definitivă.

Potrivit deciziei magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Rudel Obreja are de executat cinci ani de închisoare în dosarul Gala Bute, pentru complicitate la luare de mită. În aceeaşi cauză, judecătorii au admis o solicitare a fostului preşedinte a Federaţiei Române de Box, iar acuzaţiile de evaziune fiscală au fost desfiinţate. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat în primă instanţă la patru ani de închisoare.

În acelaşi dosar, magistraţii instanţei supreme au condamnat-o pe Elena Udrea, la 6 ani de închisoare, decizia fiind definitivă.

Vezi şi: Motivele pentru care TREBUIE să consumi porumb fiert: Te protejează inclusiv de cancer .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.