Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Rugămintea' Ursulei von der Leyen pentru PNL: vrea 2 români în viitorul PE (Surse)

FT
ursula von der leyen vaccin

Alegerile europarlamentare vor avea loc pe data de 9 iunie, dar până atunci, atât la Bruxelles cât și în România se duc negocieri dure. Aflată în pole position pentru un nou mandat de președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen se pare că încearcă să-și aducă oameni în viitorul Parlament European.

Surse politice ne-au explicat că în discuții care au avut loc într-un cadru foarte restrâns, mâna dreaptă a Ursuley von der Leyen, le-a cerut celor de la PNL să pună pe liste, pe locuri eligibile, doi oameni: Adina Vălean și Siegfried Mureșan.

În prezent, Adina Vălean este comisar european pe Transporturi și o apropiată a Ursulei von der Leyen, în timp ce Siegfried Mureșan este europarlamentar și vicepreședinte al PPE.

Calcule la PNL

Cei de la PNL nu s-ar opune unei astfel de ”rugăminți”, dar lista de locuri eligibile pentru Parlamentul European este una foarte restrânsă. Liberalii obțin cu greu 20% în orice sondaj, ceea ce se traduce printr-un număr limitat de locuri eligibile în viitorul Parlament European.

Liberalii își făceau planurile că vor merge la alegerile europarlamentare cu o listă de pe care să nu lipsească ”vedetele” partidului și să ofere locuri eligibile pentru actualii europarlamentari. Dacă vor respecta doleanța actualului președinte al Comisiei Europene, atunci PNL își va schimba radical strategia.

Ursula von der Leyen și liderii PPE vor veni la București, pe 6-7 martie, atunci când va avea loc Congresul PPE, care va fi organizat de către PNL.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.