Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rulaj de peste 65 milioane de lei la finalul şedinţei de tranzacţionare de miercuri pentru Bursa de Valori București

bursa-energie-opcom-727x404

Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere pe aproape toţi indicii şedinţa de tranzacţionare de miercuri, cu un rulaj de 65,13 milioane de lei (13,21 milioane de euro).

Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,41%, până la 12.055,03 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o creştere cu 0,39%.

În acelaşi timp, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a câştigat 0,42%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, s-a apreciat cu 0,67%.

De asemenea, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în urcare cu 0,39%, în schimb BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, s-a depreciat cu 0,08%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Banca Transilvania - cu 7,87 milioane de lei, urmate de cele ale Purcari Wineries Public Company Limited, care au generat schimburi în valoare de 3,11 milioane de lei, şi de titlurile Romgaz - cu 2,96 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Şantierului Naval Orşova, în creştere cu 4,07%, de cele ale SIF Transilvania (+2,09%) şi Sphera Franchise Group (+1,97%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de Socep (-8,93%), Artego (-6,25%) şi Rompetrol Rafinare (-5,05%), informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.