Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rummenigge spune că Bundesliga este la acelaşi nivel cu La Liga şi Premier League

Bundesliga

Preşedintele Consiliului de Administraţie al lui Bayern München, Karl-Heinz Rummenigge, a declarat, într-un interviu acordat revistei clubului, că Bundesliga se află în prezent la acelaşi nivel valoric cu La Liga sau Premier League, după ce ani de zile a avut aceste două campionate drept exemple de urmat, scrie EFE, potrivit Agerpres.

''Fotbalul german la nivel de cluburi a trebuit să privească mulţi ani cu admiraţie spre Spania şi Anglia. Dar, în prezent, echipele de top din Bundesliga nu trebuie să se ascundă de nicio altă ligă. Nivelul a crescut enorm şi iată anul acesta pentru prima şase echipe germane sunt încă în competiţiile europene intercluburi, Liga Campionilor şi Europa League", a spus Rummenigge.

Dacă alte echipe nu au reuşit să spargă hegemonia lui Bayern, care a câştigat Bundesliga de opt ori la rând şi este acum lider cu şapte puncte înaintea celei de-a doua clasate, acest lucru este din cauza lipsei de constanţă.

Citește și: Medicul Emilian Imbri, despre începerea școlii: Ar trebui să se vaccineze profesorii doar ca să fie siguri că au cu ce să se apere

''Ceea ce le lipseşte adversarilor noştri este constanţa de a oferi întotdeauna performanţa de care sunt capabili'', a spus el.

Rummenigge a scos în evidenţă ''foamea'' de trofee a lui Bayern arătând că acest lucru face parte din ADN-ul clubului, amintindu-şi de începuturile sale ca jucător în 1974. ''Îmi amintesc că Jupp Kapelmann, la scurt timp după ce am ajuns în 1974, mi-a explicat în ce dimensiuni gândea Bayern. Dacă pierzi un joc, mi-a spus, ai o problemă, dacă pierzi două ai o criză şi dacă pierzi trei, antrenorul este în pericol. Fiecare generaţie de jucători de la Bayern a trebuit să facă faţă acestei presiuni de 50 de ani. Punctul forte al clubului nostru este că îşi trage motivaţia de aici. Deja ca jucător am văzut fiecare înfrângere ca pe o greşeală personală'', a spus Rummenigge.

Bayern Munchen a câştigat anul trecut Bundesliga, Cupa Germaniei, Supercupa Germaniei, Liga Campionilor şi Supercupa Europei, şi are ca obiectiv acum şi câştigarea Cupei Mondiale a cluburilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.