Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RUPTURĂ și ACUZAȚII grave între SUA și Rusia: 'E responsabilă pentru atacurile chimice'

siria/arme chimice

Rusia, aliată a regimului sirian al preşedintelui Bashar al-Assad, poartă 'responsabilitatea' pentru atacurile chimice în Siria, a declarat marţi la Paris secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, citat de AFP.

'Chiar ieri, peste 20 de civili, în majoritate copii, au fost victime ale unui presupus atac cu clor', a afirmat Tillerson în timpul semnării unui parteneriat împotriva armelor chimice, scrie agerpres.ro.

Citește și: Carrefour face o mișcare neprevăzută: Gigantul anunță concedieri masive – Mii de angajați vor avea de suferit

'Indiferent de cine este autorul atacurilor, Rusia poartă în ultimă instanţă responsabilitatea pentru victimele din Ghouta Orientală' în Siria, a adăugat şeful diplomaţiei americane, amintind că Moscova a semnat un acord cu Statele Unite în 2013 cu privire la dezmembrarea arsenalului chimic sirian.

'Recentele atacuri în Ghouta Orientală suscită temeri că regimul lui Bashar al-Assad poate să folosească în continuare arme chimice împotriva propriului său popor', a adăugat Rex Tillerson.

Citește și: Un controversat impozit ar putea să revină: Dragnea nu exclude introducerea sa

Şeful Departamentului de Stat al SUA i-a reproşat Moscovei că a blocat în Consiliul de Securitate al ONU reînnoirea mandatului anchetatorilor internaţionali privind utilizarea armelor chimice în Siria.

'Rusia trebuie cel puţin să renunţe la veto sau să se abţină în orice vot viitor pe această temă'", a adăugat el.

Citește și: Dezvăluire EXPLOZIVĂ! Ce funcție importantă are jandarmul care a lovit protestatarii sâmbătă, 20 ianuarie

În genere, Rex Tillerson a pus se pare sub semnul întrebării întreaga acţiune a Rusiei în criza siriană, inclusiv în cadrul procesului de pace: 'Eşecul Rusiei de a rezolva problema armelor chimice în Siria ridică întrebarea relevanţei sale în rezolvarea crizei pe ansamblu'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.