Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ruptură majoră – Netanyahu demolează punct cu punct acuzațiile lui Biden: 'E fals!'

mid-day.com
netanyahu

La o zi după ce președintele american Joe Biden a afirmat că prim-ministrul Benjamin Netanyahu „a rănit Israelul mai mult decât a ajutat Israelul” (pe larg despre acest subiect, aici), Netanyahu a respins această afirmație ca fiind „greșită”, escaladând disputa din ce în ce mai publică între cei doi.

Netanyahu a contestat, într-un interviu pentru Politico, evaluarea lui Biden asupra strategiei militare a Israelului în Fâșia Gaza, spunând că politicile sale sunt reprezentative pentru „majoritatea covârșitoare” a israelienilor.

„Nu știu exact ce a vrut să spună președintele, dar dacă a vrut să spună prin asta că duc politici private împotriva majorității, dorinței majorității israelienilor și că acest lucru dăunează intereselor Israelului, atunci se înșeală, din ambele aspecte.

  1. În primul rând, acestea nu sunt doar politicile mele private. Sunt politici susținute de majoritatea covârșitoare a israelienilor. Ei susțin acțiunea pe care o întreprindem pentru a distruge batalioanele teroriste rămase din Hamas. Ei spun că odată ce distrugem Hamas, ultimul lucru pe care ar trebui să-l facem este să punem în Gaza, în fruntea Gazei, Autoritatea Palestiniană, care își educă copiii pentru terorism și plătește pentru terorism. Și ei susțin, de asemenea, poziția mea, care spune că ar trebui să respingem răsunător încercarea de a ne bate în gât un stat palestinian.
  2. Este ceva asupra căruia sunt de acord. Și este ceva care cred că este și pentru interesele Israelului, deoarece majoritatea israelienilor înțeleg că, dacă nu facem asta, ceea ce vom avea este o repetare a masacrului din 7 octombrie, care este rău pentru Israel, rău pentru viitorul păcii în Orientul Mijlociu. Deci, încercarea de a spune că politicile mele sunt politicile mele private, care nu sunt susținute de majoritatea israelienilor, este falsă. Marea majoritate sunt uniți ca niciodată. Și ei înțeleg ce este bine pentru Israel. Ei înțeleg ce este important pentru Israel. Și cred că au dreptate.”

Context

Confruntarea dintre cei doi are loc pe fondul unei crize umanitare crescânde în Gaza. Națiunile Unite și agențiile de ajutor avertizează asupra foametei, care se profilează în enclava asediată de 2,2 milioane. Oficialii din domeniul sănătăţii din Gaza au anunțat că cel puţin 25 de persoane, majoritatea copii, au murit din cauza malnutriţiei şi deshidratării în ultimele zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.