Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a început să vaccineze împotriva COVID-19 oamenii fără adăpost

COVAX
vaccin coronavirus

Aproximativ 40 de oameni fără adăpost au fost vaccinaţi, duminică, la Sankt Petersburg, împotriva coronavirusului, a anunţat un ONG local căruia i-a aparţinut iniţiativa, potrivit AFP.

“La noi sunt multe persoane care fac parte dintr-un grup de risc şi este important ca acei oameni să fie vaccinaţi”, a declarat Taissia Souvorova, reprezentantă a ONG-ului Notchlejka, potrivit news.ro.

Citește și: CTP: ‘Domnul Cîțu poate fi cel mai important premier din istoria post-decembristă a României. Este finanțist și stăpânește această meserie’

Făcută în cooperare cu autorităţile locale, vaccinarea oamenilor fără adăpost îi va viza deocamdată doar pe cei care se află în centrele ONG-ului.

În Sankt Petersburg, oraş cu o populaţie de aproximativ 5 milioane de oameni, trăiesc aproape 15.000 de persoane fără adăpost.

La Moscova, o iniţiativă similară cu cea de la Sankt Petersburg a fost lansată recent de un alt ONG, cu sprijinul autorităţilor locale.

Campania de vaccinare a populaţiei Rusiei a început în ianuarie. Rusia a dezvoltat trei vaccinuri: Sputnik V, EpiVacCorona şi Kovivak, al treilea înregistrat în acest weekend.

Până în prezent, Rusia a înregistrat peste 4,16 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus. 83.293 de ruşi au murit din cauza Covid-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.